Νέα ανακοίνωση ''Προεδρικού'': ''Προπαγάνδα Ε/κ ενόψει εκλογών''

Για προπαγανδιστική εκστρατεία εν όψει βουλευτικών εκλογών κάνει λόγο το ''Προεδρικό'', το οποίο σε νέα ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής, (7/2) μιλά για λανθασμένες εντυπώσεις από πλευράς Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ αμφισβητεί ευθέως ότι υπάρχει συμφωνία σε συγκεκριμένα σημεία, όπως δήλωσε ο ΠτΔ στην εφημερίδα Πολίτης.  
 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μέσω του εκπροσώπου του Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού, αναφέρεται:    
 
«Γίνεται κατανοητό πως παρά τις φιλικές προειδοποιήσεις μας, η προπαγανδιστική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Μάϊο στην Ε/κ πλευρά, θα αποτελέσουν αρνητικό αντίκτυπο για την διαδικασία των συνομιλιών.

Η θέση μας είναι ως Τουρκοκυπριακή πλευρά, να επιδεικνύουμε πάντοτε την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, ώστε να μην βλάψουμε την διαδικασία των συνομιλίων, προβαίνοντας σε δηλώσεις. Σε ζητήματα, τα οποία ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει, δεν δημιουργήσαμε ποτέ την εντύπωση ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει συναινέσει με τις δικές μας θέσεις και αντιλήψεις. Αναμέναμε ότι και οι συνομιλητές μας θα συμπεριφέρονταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 

Δυστυχώς παρατηρούμε ότι αυτό δεν συνέβη. Η συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Πολίτης εκλαμβάνεται με αυτό τον τρόπο από την πλευρά μας. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο ηγέτης της Ελληνοκυπριακής κοινότητας επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία σε θέματα, τα οποία ακόμη δεν έχουν συμφωνηθεί από κοινού. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Άλλωστε, οι δυο πλευρές είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν και να εξηγούν από κοινού τις συγκλίσεις.  

Αυτού του είδους προσεγγίσεις, οι οποίες επαναλαμβάνουν τις γνωστές θέσεις της Ε/κ πλευράς και είναι ξεκάθαρο ότι στην ουσία αποτελούν μια προσπάθεια στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, δεν συμβάλλουν με κανέναν τρόπο στις συνομιλίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, κ. Μουσταφά Ακιντζί και η ομάδα του παραμένουν προσκολλημένοι στον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουν να ενεργούν με αίσθημα της ευθύνης».
 
 

Δειτε Επισης

Ευεργετικά για τις Κοινότητες αναμένει να είναι τα Συμπλέγματα η Κυβέρνηση-«Δεδομένη η στήριξη»
Μεταναστευτικό και πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή συζήτησαν Δημητρίου-Σομπότκα
Ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος ότι δεν αποτελεί επιλογή στην παρούσα συγκυρία η αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ
Καταγγελτική η αντίδραση του ΑΚΕΛ για Στρατηγικό Διάλογο με ΗΠΑ-Χαιρετίζουν ΔΗΣΥ και συμπολίτευση
Ανησυχούν οι Τ/κ για τις ανεξέλεγκτες εισόδους αλλοδαπών στα κατεχόμενα
Στο Παρίσι ο Υπουργός Άμυνας για την έκθεση EUROSATORY 2024
Την Τετάρτη αναλαμβάνει καθήκοντα ο Υφυπουργός Μετανάστευσης
Παπαναστασίου για Great Sea Interconnector-«Θα μειώσει το κόστος ηλεκτρισμού για τον καταναλωτή»
Την ανάγκη στήριξης των καταναλωτών για το ρεύμα και το καλοκαίρι επισημαίνει ο ΔΗΣΥ
Και επίσημα μέλος του ECR το ΕΛΑΜ-Συμμετείχε στην πρώτη συνεδρίαση ο Γεάδη