Νέα ανακοίνωση ''Προεδρικού'': ''Προπαγάνδα Ε/κ ενόψει εκλογών''

Για προπαγανδιστική εκστρατεία εν όψει βουλευτικών εκλογών κάνει λόγο το ''Προεδρικό'', το οποίο σε νέα ανακοίνωσή του το βράδυ της Κυριακής, (7/2) μιλά για λανθασμένες εντυπώσεις από πλευράς Προέδρου Αναστασιάδη, ενώ αμφισβητεί ευθέως ότι υπάρχει συμφωνία σε συγκεκριμένα σημεία, όπως δήλωσε ο ΠτΔ στην εφημερίδα Πολίτης.  
 
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε μέσω του εκπροσώπου του Μουσταφά Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζού, αναφέρεται:    
 
«Γίνεται κατανοητό πως παρά τις φιλικές προειδοποιήσεις μας, η προπαγανδιστική εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν τον Μάϊο στην Ε/κ πλευρά, θα αποτελέσουν αρνητικό αντίκτυπο για την διαδικασία των συνομιλιών.

Η θέση μας είναι ως Τουρκοκυπριακή πλευρά, να επιδεικνύουμε πάντοτε την μεγαλύτερη δυνατή προσοχή, ώστε να μην βλάψουμε την διαδικασία των συνομιλίων, προβαίνοντας σε δηλώσεις. Σε ζητήματα, τα οποία ακόμη δεν έχουμε συμφωνήσει, δεν δημιουργήσαμε ποτέ την εντύπωση ότι η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει συναινέσει με τις δικές μας θέσεις και αντιλήψεις. Αναμέναμε ότι και οι συνομιλητές μας θα συμπεριφέρονταν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. 

Δυστυχώς παρατηρούμε ότι αυτό δεν συνέβη. Η συνέντευξη, η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Πολίτης εκλαμβάνεται με αυτό τον τρόπο από την πλευρά μας. Στην συγκεκριμένη συνέντευξη, ο ηγέτης της Ελληνοκυπριακής κοινότητας επιχείρησε να δημιουργήσει την εντύπωση ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία σε θέματα, τα οποία ακόμη δεν έχουν συμφωνηθεί από κοινού. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Άλλωστε, οι δυο πλευρές είναι υποχρεωμένες να ανακοινώνουν και να εξηγούν από κοινού τις συγκλίσεις.  

Αυτού του είδους προσεγγίσεις, οι οποίες επαναλαμβάνουν τις γνωστές θέσεις της Ε/κ πλευράς και είναι ξεκάθαρο ότι στην ουσία αποτελούν μια προσπάθεια στα πλαίσια της προεκλογικής εκστρατείας, δεν συμβάλλουν με κανέναν τρόπο στις συνομιλίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, κ. Μουσταφά Ακιντζί και η ομάδα του παραμένουν προσκολλημένοι στον στόχο της επίλυσης του Κυπριακού. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, θα συνεχίσουν να ενεργούν με αίσθημα της ευθύνης».
 
 

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος