ΥΠΕΞ Συρίας: "Θα σας στείλουμε πίσω μέσα σε φέρετρα"

 Το συριακό καθεστώς προειδοποίησε εναντίον οποιασδήποτε ξένης χερσαίας επέμβασης στο έδαφός της Συρίας, μετά τις πληροφορίες για ενδεχόμενες αποστολές σαουδαραβικών και τουρκικών στρατευμάτων στην εμπόλεμη χώρα.

«Οποιαδήποτε χερσαία επέμβαση στο συριακό έδαφος χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης συνιστά επίθεση ενώπιον της οποίας θα πρέπει να αντισταθούμε», δήλωσε ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Δαμασκό, η οποία μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

«Ας μην σκεφτεί κανένας να επιτεθεί στη Συρία ή να παραβιάσει την κυριαρχία της διότι θα τους στείλουμε πίσω στη χώρα τους, είτε είναι Σαουδάραβες είτε Τούρκοι, μέσα σε ξύλινα φέρετρα», πρόσθεσε.

«Αυτή θα είναι η τύχη όποιου θελήσει να συμμετάσχει μαζί με τους τρομοκράτες στην επίθεση εναντίον της Συρίας», δήλωσε ακόμη ο υπουργός, την ώρα που τα στρατεύματα του καθεστώτος έχουν σημειώσει πολυάριθμες επιτυχίες έναντι των ανταρτών, μετά την επέμβαση της συμμάχου του, Ρωσίας, στη σύγκρουση, στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Μουάλεμ υποστήριξε ακόμη πως μια κατάπαυση του πυρός είναι δύσκολη ή και αδύνατη πριν σφραγισθούν τα σύνορα με την Τουρκία και την Ιορδανία και πριν συμφωνηθεί ποιες είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις που επιχειρούν στη Συρία.

Ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι επικαλείται τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι «μια κατάπαυση του πυρός δεν είναι δυνατή πριν τεθούν υπό έλεγχο τα σύνορα με την Τουρκία και την Ιορδανία και πριν υπάρξει συμφωνία πάνω σ' έναν κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις».

Οι ανταρτικές οργανώσεις που πολεμούν εναντίον του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ ανεφοδιάζονται μέσω τόσο της Τουρκίας, όσο και της Ιορδανίας.

Το καθεστώς του κ. Άσαντ θεωρεί τόσο τους Σύρους αντάρτες όσο και τους τζιχαντιστές «τρομοκράτες» στην υπηρεσία περιφερειακών δυνάμεων, όπως η Σαουδική Αραβία, η Τουρκία και το Κατάρ.

Την Πέμπτη, Σαουδάραβας στρατηγός υποστήριξε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η χώρα του, η οποία είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της συριακής εξέγερσης, θα ήταν έτοιμη να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε χερσαία επιχείρηση στη Συρία αποφάσιζε ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός κατά των τζιχαντιστών.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν ότι έχουν «σοβαρους λόγους» να πιστεύουν ότι η Τουρκία ετοιμάζει «στρατιωτική επέμβαση» στη γειτονική Συρία, επικαλούμενες τη συγκέντρωση στα σύνορα ανδρών και υλικού και το γεγονός ότι η Άγκυρα απαγόρευσε να πετάξει πάνω από το έδαφός της ρωσικό αναγνωριστικό αεροπλάνο. Η Άγκυρα χαρακτήρισε τις δηλώσεις αυτές «αστείες».
 
 
 
Πηγή: naftemporiki
 

Δειτε Επισης

Ψυχανάλυση με... Αλγόριθμο: Μπορεί το ChatGPT να πάρει τη θέση του ψυχολόγου;
Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές-Είχε προηγηθεί θέμα με δημοσίευση βίντεο
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια πανίσχυρη έκρηξη να καταστρέψει το ονειρεμένο ελληνικό νησί;
Κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να χαμογελάσει διαγνώστηκε με σπάνια διαταραχή
Την κλινική σημασία της υπνηλίας σκιαγραφεί Αμερικανίδα γιατρός-Συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για την υγεία
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Κίνδυνος από την μεταφορά τουρκικών S-400 στη Συρία
Πώς έγινε το ατύχημα που οδήγησε σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του Άρη Μουγκοπέτρου
Οι δασμοί Τραμπ και οι εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Βανς στην Ινδία
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο
Τραμπ: Ο Θεός να ευλογεί τον Πάπα Φραγκίσκο και όσους τον αγάπησαν