ΗΠΑ-Ρωσία ελπίζουν στην επανέναρξη των συνομιλιών για τη Συρία

ΗΠΑ και Ρωσία ελπίζουν ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονται στη Γενεύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για την επίλυση της συριακής κρίσης θα ξαναρχίσουν στα τέλη Φεβρουαρίου.
 
Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη Αλεξέι Μποροντάβκιν δήλωσε ότι η Μόσχα αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις θα επαναληφθούν το αργότερο μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
 
Ο Ρώσος διπλωμάτης είπε ότι ο λόγος για τη διακοπή των ειρηνευτικών συνομιλιών ήταν η «μη εποικοδομητική στάση» της αντιπροσωπείας της συριακής αντιπολίτευσης. Την ελπίδα ότι οι συνομιλίες θα ξαναρχίσουν μέχρι τα τέλη του μήνα εξέφρασε και ο Λευκός Οίκος.
 
«Ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών (...) ανακοίνωσε όντως την παύση των συνομιλιών. Χρησιμοποίησε αυτόν τον όρο κυρίως επειδή αναμένει ότι θα ξαναρχίσουν πριν από τα τέλη του μήνα», είπε ο εκπρόσωπος του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, Τζος Έρνεστ.
 
«Προφανώς ελπίζουμε ότι θα συμβεί αυτό. Και θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε και τις δύο πλευρές προς αυτήν την κατεύθυνση», πρόσθεσε.
 
Χερσαίες δυνάμεις στέλνει στη Συρία η Σαουδική Αραβία

Σε μία άλλη εξέλιξη η Σαουδική Αραβία προτίθεται να αναπτύξει χερσαίες δυνάμεις στο έδαφος της Συρίας για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), όπως μετέδωσε την Πέμπτη το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο των σαουδαραβικών ένοπλων δυνάμεων.
 
Ερωτηθείς σχετικά με την πληροφορία αυτή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των εκπροσώπων του Τύπου, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι δήλωσε ότι ο συνασπισμός γενικά υποστηρίζει τις συνεισφορές χωρών-μελών του στον αγώνα εναντίον του ΙΚ, επισήμανε ωστόσο ότι δεν έχει δει την προσφορά του Ριάντ στην οποία αναφέρθηκε το Ασοσιέιτεντ Πρες.
 
 
 

Δειτε Επισης

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό-Τρεις νεκροί και 17 τραυματίες
Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν
Με στοχευμένα χτυπήματα στη Βυρητό απάντησε το Ισραήλ στις 150 ρουκέτες της Χεζμπολάχ
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί