Χαλάει ο καιρός από σήμερα με βροχές και καταιγίδες

Χαμηλό βαρομετρικό θα επηρεάσει την περιοχή από αργά το απόγευμα. Σήμερα αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, μετά το μεσημέρι όμως θα παρατηρηθούν σταδιακά αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες αργά το απόγευμα αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα δυτικά, όπου δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Στην ατμόσφαιρα δυνατό να παρατηρηθεί παροδικά αραιή σκόνη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, για να τραπούν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά, κυρίως νότιοι ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και παροδικά σε προσήνεμα παράλια και στα ορεινά, μέχρι ισχυροί 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 20 στα υπόλοιπα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.
 
Απόψε ο καιρός θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος, με βροχές στις περισσότερες περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται χιονόπτωση, η οποία σταδιακά θα επεκταθεί και στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια και τα ορεινά, μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί γενικά ταραγμένη και αργότερα στα δυτικά παράλια μέχρι κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και στον 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά.
 
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες και χιονόπτωση στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.
 
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος, ωστόσο παροδικά αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι, δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή. Τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά μετά το μεσημέρι θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.  θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά μικρή άνοδο κατά το διήμερο.
 
 

Δειτε Επισης

Ξανά στο εδώλιο της Βουλής η Αστυνομία για το χάος στον αυτοκινητόδρομο με τους κυνηγούς-Δεν κλήθηκαν για κατάθεση
Στο επίκεντρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος η απλοποίηση διαδικασιών για τις εκπαιδεύσεις κυνηγετικών σκύλων
ΕπιΤΟΜή του blame game η Ερευνητική για ΤΑΚΑΤΑ-Γύρω γύρω όλοι και στη μέση η ευθύνη
Ολημερίς την χτίζανε... Πρόβλημα με το ύψος της γέφυρας στην Καλαβασό, δεν χωράνε τα Πυροσβεστικά οχήματα
Η προσμονή για αλλαγή της τουρκικής στάσης, η εξωτερική βοήθεια και ο παράγοντας Ολγκίν
Προβλήματα στην πρόσβαση των ΑμΕΑ σε ιατρικά κέντρα μέχρι και στα γήπεδα-«Άτομα με αναπηρίες κινδυνεύουν»
Πυραυλικές επιθέσεις στο Κασμίρ από την Ινδία-Το Πακιστάν απειλεί με απάντηση
Φωτιά στο λιμάνι Λεμεσού-Ισχυρές εκρήξεις και αναστάτωση (vids)
Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Επιμένει ο Τατάρ για τις συλλήψεις Τ/κ σφετεριστών-Αναφορά για προσφυγές σε ευρωπαϊκά δικαστήρια