Η Καγκελάριος Μέρκελ είναι «ηρωίδα»

"Ηρωίδα" χαρακτήρισε την Kαγκελάριο της Γερμανίας Άνκγελα Μέρκελ ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη Διεθνή Μετανάστευση, καθώς εκείνη τήρησε την αρχή της παροχής βοήθειας στους πρόσφυγες, ενώ ορισμένοι Ευρωπαίοι ηγέτες απέτυχαν στη δοκιμασία της επίδειξης ανθρώπινης αξιοπρέπειας.
Η δημοτικότητα της Μέρκελ στη Γερμανία έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδό της εδώ και 4,5 χρόνια, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Τετάρτη. Η δυσπιστία απέναντι στους μετανάστες αυξήθηκε στη χώρα μετά τις επιθέσεις εναντίον γυναικών, τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία, που αποδόθηκαν σε νεαρούς "αραβικής και βορειοαφρικανικής καταγωγής".
"Κατά την άποψή μου η κ. Μέρκελ είναι ηρωίδα", είπε ο Πίτερ Σάδερλαντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Γενεύη. "Ήξερε ότι πρόκειται για ένα θέμα ηθικής τάξης. Ήξερε ότι θα δεχτεί πολιτικές επιθέσεις... με αποτέλεσμα να επηρεαστεί αρνητικά η δημοτικότητά της", πρόσθεσε ο Σάδερλαντ, ο οποίος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου.
Ο Σάδερλαντ επαίνεσε επίσης τη στάση της Σουηδίας, αλλά είπε ότι συνολικά η Ευρώπη έχει υποδεχτεί ένα "σχετικά μικρό" αριθμό προσφύγων.
Οι ευρωπαϊκές χώρες που δίνουν προτεραιότητα στους Χριστιανούς πρόσφυγες είναι μεταξύ άλλων η Τσεχία και η Σλοβακία. Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν έχει δηλώσει ότι το κύμα των προσφύγων --κυρίως Σύρων, Ιρακινών και Αφγανών-- απειλεί τις χριστιανικές ρίζες της Ευρώπης.  

Δειτε Επισης

Η Χεζμπολάχ ξεκίνησε τα αντίποινα κατά του Ισραήλ για τις εκρήξεις βομβητών - Εκτόξευσε 140 ρουκέτες
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ