Αφήκαμε τα θέρη μας τζιαι… ξικαραολίζουμε!!!

Ξυπνάς το πρωί, ετοιμάζεις τον καφέ σου και κάθεσαι να ενημερωθείς για τις σημαντικές ειδήσεις που έβγαλε η νύκτα. Και πριν καλά καλά ανοίξεις το μάτι σου πέφτεις στην είδηση της ημέρας. «Τουρκοκύπριος συνεληφθη στην Πύλα έχοντας στην κατοχή του δέκα ολόκληρα κιλά… καραόλους. Ξανακοιτάς την είδηση. Μπας και γράφει ηρωίνη. Μπας και γράφει εκρηκτικές ύλες. Άντε μπας και γράφει δέκα κιλά παράνομου δηλητηρίου από αυτό που φέρνουν με την σέσουλα για να δηλητηριάζουν  αβέρτα σκύλους στις ελεύθερες περιοχές.

Όμως όχι. Δεν διάβασες λάθος. Συνελήφθη  προσπαθώντας να περάσει παράνομα στις ελεύθερες περιοχές δέκα κιλά σαλιγκάρια. Έχει όμως και συνέχεια. Του επιβάλλεται πρόστιμο, λέει 100 ευρώ και το παράνομο «εμπόρευμα» κατάσχεται για να καταστραφεί. (Ποια κατσαρόλα θα αναλάβει το έργο της καταστροφής είναι ένα άλλο μεγάλο προς συζήτηση ζήτημα).

Και ας μην φτάνουν όλα αυτά, βγαίνει και ανακοίνωση για την νέα μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας. Μην περάσει απαρατήρητο τέτοιο πλήγμα ενάντια στο οργανωμένο έγκλημα της Κύπρου.

Ξέρεις τι σημαίνει να αποτρέψεις την παράνομη είσοδο στις ελεύθερες περιοχές  δέκα καλά σαλιγκαριών. Αν φύγουν από την τσάντα την ναίλον άντε μετά να τους καταδιώξεις.
 
Έρχεσαι γραφείο και συζητάς λίγο την ειδησάρα με τους συναδέλφους.
«Μήπως έκαναν πολύ θόρυβο μέσα στην τσάντα», λέει ο ένας.
Όχι ήταν «ψευτοκαράολοι» λέει ο άλλος για να συμπληρώσει ο τρίτος, «δουλειά δεν είχε ο διάβολος, εβούραν καραόλους».

Και μετά σου έρχεται και η λαμπρή ιδεά: Μήπως τελικά να δημιουργήσουμε και μια νέα υπηρεσία αδιάφθορων … καραολο-καταδιωκτών;  Πώς είναι η ΥΚΑΝ ένα πράγμα, να κάνουμε και την  ΥΚΚΑ.. Υπηρεσία Καταπολέμησης Καραόλων.

Μετά όμως από όλα αυτά συνέρχεσαι και σκέφτεσαι  λογικά. Στην Κύπρο ζεις.  Απλά… αφήκαμε τα θέρη μας και ξικαραολίζουμε!!!
 
(Υ.Γ.: Γνωρίζουμε πως βάσει του γράμματος του κανονισμού της πράσινης γραμμής είναι παράνομη η ενέργεια, αλλά όχι και  για να βγαίνουν ανακοινώσεις και να δίνεται τόση σημασία σε ένα τέτοιο ζήτημα)
 
   
 
 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση