Έτσι μας ψεκάζουν; (φωτογραφίες)

 Έντονη ανησυχία για την επανεμφάνιση των χημικών αεροψεκασμών και των πειραμάτων της γεωμηχανικής, πάνω από τον ουρανό της Λεμεσού εκφράζει η Επαρχιακή Επιτροπή Οικολόγων Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα επαρχιακά της γραφεία δέχθηκαν αρκετά παράπονα από πολίτες που παρατήρησαν στον ουρανό αυτό το φαινόμενο.

 


"Εδώ και αρκετά χρόνια, παράλληλα με τη διεθνή κινητοποίηση για μείωση των βιομηχανικών ρύπων που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές, σε ορισμένα επιστημονικά κέντρα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, της Βρετανίας και αλλού, αναπτύσσεται η θεωρία της γεωμηχανικής (Geoengineering[1]). 


 Μετά από ενέργειες της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατόπιν απαίτησης του Βουλευτή των Οικολόγων κ. Γιώργου Περδίκη, διενεργήθηκε δειγματοληψία και χημική ανάλυση βρόχινου νερού και ατμοσφαιρικού αέρα από τα Τμήματα Μετεωρολογίας και Δασών αντίστοιχα. Ο αρμόδιος Υπουργός πληροφόρησε τη Βουλή των Αντιπροσώπων, ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα των σχετικών αναλύσεων, δεν μπορεί να εξαχθεί το συμπέρασμα ότι πραγματοποιούνται οποιοιδήποτε αεροψεκασμοί στην ατμόσφαιρα της Κύπρου".

 

Το Κίνημα Οικολόγων δηλώνει ότι διαφωνεί με τις εκτιμήσεις του αρμοδίου Υπουργού εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι διεξάγονται χημικοί αεροψεκασμοί. "Θεωρούμε ότι η Κυβέρνηση έχει τεράστια ευθύνη να διερευνήσει πλήρως το φαινόμενο και προβεί στις αναγκαίες ενέργειες ώστε να σταματήσουν άμεσα οι χημικοί αεροψεκασμοί" καταλήγει η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων. 

 

 

Σημειώνεται ότι και το reporter.com.cy  έγινε δέκτης παραπόνων από πολίτες της Λεμεσού οι οποίοι ανησυχούν βλέποντας αυτές τις εικόνες στον ουρανό.

Δειτε Επισης

Περίπου 15.000-18.000 άνθρωποι πάσχουν από άνοια στην Κύπρο-Όπλο αντιμετώπισης η έγκαιρη διάγνωση
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας