Αεροσκάφος τρύπησε στον αέρα και ρούφηξε επιβάτη (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Μια έκρηξη συγκλόνισε ένα εμπορικό αεροπλάνο, την ώρα που πετούσε πάνω από την Ανατολική Αφρική, την Τρίτη, τραυματίζοντας δύο άτομα πριν ο πιλότος το προσγειώσει με ασφάλεια.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά την απογείωση του αεροπλάνου από το διεθνές αεροδρόμιο του Mogadishu, με αποτέλεσμα ο πιλότος να κάνει εκτροπή από τον προορισμό του που ήταν η Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και να το προσγειώσει τελικά στην σομαλική πρωτεύουσα.


Οι Σομαλικές αρχές ανακάλυψαν αργότερα ένα πτώμα κοντά στο Μογκαντίσου, το οποίο πιστεύεται ότι έπεσε από το αεροπλάνο την ώρα της έκρηξης.


Αργά το βράδυ της Τρίτης, μια πηγή με γνώση της έρευνας δήλωσε στο CNN ότι οι αρχές της Σομαλίας επιβεβαίωσαν πως ένας επιβάτης είχε καεί ή εκτοξευθεί από την τρύπα που δημιουργήθηκε από την έκρηξη, ενώ το Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Σομαλίας ανέφερε ότι ένας επιβάτης πέθανε μετά από πτώση από το αεροπλάνο.


Σε φωτογραφίες που τραβήχτηκαν αργότερα φαίνεται η τρύπα που άνοιξε η έκρηξη σε ένα μέρος του αεροσκάφους, ακριβώς πάνω από το φτερό, καθώς και μία μικρότερη σε μία από τις πόρτες του.

 
Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις των ζημιών στο αεροσκάφος της πτήσης D3159 φέρεται να έχουν ανεβρεθεί υπολείμματα εκρηκτικών, όπως ανέφερε στο CNN πηγή πολύ κοντά στις έρευνες. 
Ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ούτε από πλευράς σομαλικής κυβέρνησης, ούτε από πλευράς της αεροπορικής εταιρίας Daallo Airlines, στην οποία ανήκει το αεροσκάφος, εργαζόμενος της οποίας περιορίστηκε απλά να πει πως "το περιστατικό είναι υπό διερεύνηση."
 
 

Δειτε Επισης

Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές
Κατάρρευση κτιρίου στη Σιέρα Λεόνε-Τουλάχιστον 15 νεκροί
ΒΙΝΤΕΟ: Τουρίστρια περπατούσε σε σοκάκι, όταν άγαλμα έπεσε στο κεφάλι της και τη σκότωσε
Κύμα επιθέσεων του Ισραήλ στον Λίβανο μετά τις εκρήξεις-«Μας κήρυξαν πόλεμο», λέει ο ηγέτης της Χεμπολάχ
Αεροπορικές εταιρείες παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ
Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο