Τουρκία: Η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία- Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη την ΕΕ

Τη θέση ότι η ΕΕ έχει ανάγκη την Τουρκία, αλλά η Τουρκία δεν έχει ανάγκη την ΕΕ, εξέφρασε ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης Ισμαήλ Καχραμάν, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι τελικά θα καμφθεί το βέτο της Ελλάδας και της Κύπρου στην ΕΕ.

Σε συνέντευξή του σε τουρκικό περιοδικό, ο Τούρκος αξιωματούχος κλήθηκε να αξιολογήσει τις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ το 2016.

"Ζούμε σε ένα παγκόσμιο χωριό. Οικονομικά εξαρτόμαστε από ολόκληρο τον κόσμο. Κανένα κράτος δεν μπορεί να αντισταθεί στο άλλο. Γίνεται λόγος για αμοιβαία συμφέροντα. Η ΕΕ κινείται αργά με την ενταξιακή μας πορεία. Το 1960 είπαν θα εντάξουμε την Τουρκία αλλά ακόμη δεν υπάρχει αποτέλεσμα. Δεν υπάρχει καν η δυνατότητα για ελεύθερη διακίνηση. Εμείς συνεχίζουμε το δρόμο μας με αποφάσεις που λαμβάνουμε όχι για να ενταχθούμε στην ΕΕ, αλλά για να πετύχουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό κράτος δικαίου. Δεν γίνονται βήματα για μια αναπτυγμένη Τουρκία μόνο και μόνο για να μπούμε στην ΕΕ. Η ΕΕ προέβαλλε από προηγουμένως μια σειρά δυσκολιών απέναντί μας. Αλλά τώρα γίνεται αντιληπτό ότι έχει ανάγκη την Τουρκία. Η Τουρκία δεν έχει ανάγκη την ΕΕ. Στο παρελθόν υπήρχε το βέτο της Ελλάδας και της Κύπρου. Πιστεύω ότι και αυτά θα ξεπεραστούν. Όσο ενισχύεται η Τουρκία επιταχύνεται η πορεία μας προς την ΕΕ”, ανέφερε.

Ο Ισμαήλ Καχραμάν είπε ακόμη ότι "στην Τουρκία υπάρχει μια σταθερή κυβέρνηση. Τα τελευταία 13 χρόνια έγιναν περισσότερες κινήσεις από όσες έκαναν μέχρι σήμερα όλες οι κυβερνήσεις μαζί. Πάμε πολύ καλά, το 2019 θα γίνουν τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Εγώ πιστεύω ότι και το 2019 θα προκύψει μια σταθερή κυβέρνηση". 

ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τοποθετείται-Η θέση της Κύπρου είναι στο ΝΑΤΟ
Αυτή είναι η ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί» ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει επιστροφή πίσω»
Τουρκοκυπριακές συντεχνίες στηρίζουν λύση στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ
Μόνο οι άνω των 100 ετών που δεν λαμβάνουν σύνταξη θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους
Ο Ταταρ ισχυρίζεται ότι τα υποτιθέμενα εμπάργκο στους Τουρκοκύπριους έχουν μετατραπεί σε «παραμύθι»
Επαφές Προέδρου με Τ/κ ένα βήμα πριν την Γενεύη-Διαβεβαιώσεις ότι θα πράξει ότι είναι δυνατόν
Συνεννοήθηκε με Τ/κ αρχηγούς κομμάτων ο Τατάρ τρεις μέρες πριν τη Γενεύη
Ακυρώνουν το πτυχίο Ιμάμογλου για να μην κατέλθει υποψήφιος Πρόεδρος-Πατούν σε μεταγραφή στα κατεχόμενα
Πώς αποτιμούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές τους σχεδιασμούς για ενιαία αμυντική πολιτική-Προσδοκίες και επιφυλάξεις