Iταλία: Συνεργατική εξέδωσε ομόλογα με εξασφάλιση ...παρμεζάνα

Απηυδισμένη από τη διστακτικότητα των τραπεζών να παραχωρήσουν δάνεια, μια ιταλική συνεργατική γαλακτοβιομηχανία άντλησε €6 εκατομμύρια ευρώ μετά την έκδοση ομολόγου με εξασφάλιση τεράστιες ποσότητες κεφαλιών παρμεζάνας.

«Έχουμε κάποια δάνεια, αλλά μετά από ένα σημείο οι τράπεζες δεν παραχωρούν περισσότερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αντρέα Σέτι, οικονομικός ελεγκτής του Συνεργατικού 4 Madonne, που παράγει το διάσημο ιταλικό τυρί από γάλα που του προμηθεύουν 40 γαλακτοπαραγωγοί.

Η ίδια εταιρεία είδε τον τζίρο της να εκτοξεύεται στα €24 εκατομμύρια το 2014, παράγοντας 75.000 κεφάλια παρμεζάνας. Ωστόσο όταν επιδίωξε να εξασφαλίσει επιπλέον δανεισμό για επέκταση της παρουσίας της στις ΗΠΑ συνάντησε άρνηση, αφού οι τράπεζες βρίσκονται σε διαδικασία ανάκαμψης από την κρίση του 2008.

Η λύση βρέθηκε από ένα σχέδιο με την έκδοση «μίνι ομολόγων» με στήριξη από την ιταλική κυβέρνηση. Σύμφωνα με το σχέδιο, οι επενδυτές παραχωρούν χρηματοδότηση για έξι χρόνια με επιτόκιο 5% και εξασφάλιση περιουσιακά στοιχεία τυριού που αποτιμώνται στο 120% της αξίας των ομολόγων.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που εκδίδονται τέτοια ομόλογα, αφού ήδη αρκετές τράπεζες διακρατούν χιλιάδες μπάλες παρμεζάνας ως εξασφάλιση για δάνεια τοπικών παραγωγών. Ιταλικές τράπεζες έχουν φτιάξει πολυτελείς εγκαταστάσεις που πληρούν όλες τις υγειονομικές προϋποθέσεις και αποθηκεύουν τόνους από κεφάλια παρμεζάνας μέχρι την ωρίμανσή τους.
ΚΥΠΕ
 
 
 

Δειτε Επισης

Λειτούργησε για πρώτη φορά μετά από καιρό η Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ-«Αρχή μιας νέας πνευματικής εποχής»
O Αμερικανός καρδινάλιος που ηγείται προσωρινά του Βατικανού
Αποφασισμένη η Ε.Ε να επιβάλει τους ψηφιακούς κανόνες ανεξαρτήτως τοποθεσίας εταιρειών
Μυσταγωγικές εικόνες από την καύση του Ιούδα στον Τολό του Ναυπλίου(Pics)
Αναστάτωση στην Παναγία των Παρισίων-Βρέθηκε απειλητικό μήνυμα
Στο φουλ οι πολεμικές μηχανές Ρωσίας και Ουκρανίας-Στο παζάρι των ΗΠΑ και ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια
Αρχιεπίσκοπος: Ανιδιοτελής η διακονία του Πάπα στην Εκκλησία
Oι οκτώ επικρατέστεροι διάδοχοι του Πάπα Φραγκίσκου-Το Κονκλάβιο των καρδιναλίων καλείται να επιλέξει
Θέτουν επί τάπητος οι εκπαιδευτικές οργανώσεις την πρόταση του ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης
Άνδρας στην Εύβοια απειλούσε περαστικούς με ψεύτικο όπλο-Τον ακινητοποίησε αστυνομικός