Το νεραϊδομάγαζο της Λεμεσού με τις χειροποίητες δημιουργίες

  Λένε πως η δημιουργία είναι ο καλύτερος τρόπος να απολαμβάνει κανείς τη ζωή. Στην περίπτωση της Λάουρας Κλεάνθους, αυτό ισχύει σίγουρα. Πάντα ονειρευόταν να έχει τη δική της νεραϊδοφωλιά. Όταν λόγω κρίσης αναγκάστηκε να τερματίσει τη συνεργασία της με το διαφημιστικό γραφείο όπου εργαζόταν ως γραφίστρια, η Λάουρα, μητέρα τριών παιδιών, αποφάσισε ν’ ανοίξει το δικό της «νεραϊδομάγαζο» στη Λεμεσό, φτιάχνοντας χειροποίητες δημιουργίες από υλικά που οι περισσότεροι συνηθίζουμε να πετάμε στα σκουπίδια.

Έφτιαχνες από μικρή χειροποίητα αντικείμενα;
Από μικρή; Ακόμη νιώθω μικρή. Με θυμάμαι να τριγυρνώ στην αυλή μας, στα χωράφια, και να μαζεύω τα πάντα, κι από το τίποτα να φτιάχνω κάτι, που σε όποιον το χάριζα, κέρδιζα ένα πλατύ χαμόγελο.

Οι γονείς και οι σπουδές σου σχετίζονται με αυτό που κάνεις σήμερα;
Και οι δυο μου γονείς έχουν ένα δημιουργικό ιστορικό, έχοντας τον πατέρα μου που κατασκεύαζε τα πάντα σε ελάχιστο χρόνο και τη μητέρα μου που έγραφε κυπριακά σκετς. Οπότε νιώθω να συμβάλλουν και οι δύο. Σπούδασα γραφικές τέχνες, αλλά αυτό ήταν απλά ένα κομμάτι στη ζωή μου που μου πρόσφερε κάποιες γνώσεις.


Τι μπορεί να βρει κανείς στον χώρο σου;
Το νεραϊδομάγαζο μέσα μοιάζει με μια πολύχρωμη σαλάτα, πολλές γεύσεις, πολλά χρώματα, πολλά υλικά, πολλές ιδέες. Μπορείς να βρεις από χειροποίητα μοναδικά κοσμήματα, χειροζωγραφιστά φλιτζάνια, πλεχτά ονόματα για παιδικά δωμάτια και βαφτίσεις. Όλα γίνονται σχεδόν μια φορά. Μοναδικά. Ένα λεπτό μού αρκεί να φτιάξω κάτι που θα κάνει κάποιον να μου χαρίσει ένα χαμόγελο που διαρκεί περισσότερο από ένα λεπτό. Μπορεί όμως να μου πάρει και μέρες, εάν είναι περίπλοκο, όπως π.χ. αν πρέπει να κάνω κάτι σε πλεχτό.


Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα;
Εμπνέομαι από τα πάντα. Από τη φύση, τον κόσμο, τα παιδιά μου κυρίως, κι από τα υλικά που έχω μπροστά μου. Έχω παρατηρήσει τον εαυτό μου να αλλάζει σταδιακά μετά το κάθε παιδί. Τα τρία παιδιά μου, λοιπόν, νιώθω ότι είναι ένα μεγάλο κομμάτι της έμπνευσής μου. Το κάθε λεπτό που περνά για μένα είναι πολύτιμο. Μπορεί να έχω μια παραγγελία να φτιάξω, κι όπως έχω τα υλικά στα χέρια μου, την ίδια στιγμή να μου έρθουν μια, δυο ή και τρεις ιδέες ταυτόχρονα, οπότε σταματώ ό,τι κάνω και φτιάχνω την ιδέα. Καθημερινά δηλαδή μπορεί να φτιάξω από πέντε έως και είκοσι χειροποίητα. Οι περισσότεροί μου πελάτες απλά μου περιγράφουν με λίγα λόγια το άτομο που θέλουν να του κάνουν δώρο και εγώ ξεκινώ αμέσως να φτιάχνω κάτι.


Τι υλικά χρησιμοποιείς για τις δημιουργίες σου;
Τα υλικά μου είναι άπειρα. Δηλαδή ακόμη κι ένα μικρό κομματάκι ύφασμα που εσύ το πετάς, εγώ το παίρνω και φτιάχνω κάτι που μετά εσύ θα αγαπήσεις. Χρησιμοποιώ κυρίως το μπρούντζινο σύρμα, αφού νιώθω μια συναισθηματική αξία με τον μπρούντζο λόγω του πατέρα μου που ήταν συγκολλητής και πολυτεχνίτης. Αλλά χρησιμοποιώ επίσης ξύλο, ύφασμα, νήμα, δηλαδή πλεχτό με σμιλί, τσόχα, χάντρες, χαρτιά, πλαστικό, υλικά από τη φύση, όπως βότσαλα, φύλλα και κορμούς δέντρων. Αγαπώ επίσης το δέρμα, αφού λατρεύω να στολίζω τα σανδάλια κάθε καλοκαίρι με ένα ιδιαίτερο λουλουδένιο δικό μου στιλ.

Ποιο είναι το πιο φθηνό και ποιο το πιο ακριβό αντικείμενο που μπορεί κανείς να βρει στο νεραϊδομάγαζο;
Έχω ακούσει και έχω δει πολλά όσον αφορά στον τρόπο κοστολόγησης για τα χειροποίητα. Έχοντας, λοιπόν, πείρα στην αγορά αλλά και σε ευκαιρίες που μου δόθηκαν να δουλέψω, μπορώ να πω πως οι τιμές μου είναι αρκετά λογικές για χειροποίητα, αφού μπορείς να βρεις κάτι από 2-3 ευρώ, που είναι τα μαγνητάκια μου, έως και 120 ευρώ, που μπορεί να είναι κάποια στέφανα με σμιλί.


Ποια είναι η ανταπόκριση που εισπράττεις από τον κόσμο προβάλλοντας τη δουλειά σου μέσα απ’ τα social media;
Χαμόγελα, πολλά χαμόγελα, συγκινήσεις και πολλή χαρά. Αρκετές φορές μού στέλνουν άγνωστα άτομα ότι πήραν κάτι από μένα. Χαίρομαι ιδιαίτερα, όμως, μέσα στον πολύ τον κόσμο, που κάποιος θα με αναγνωρίσει και θα μου πει πως πήρε δώρο από μένα, βλέποντας μια λάμψη στα μάτια του και μια μεγάλη χαρά. Εκεί είναι που γεμίζω κι εγώ, παίρνοντας περισσότερη δύναμη να συνεχίσω το όνειρό μου. Χαίρομαι που αγαπούν τα συναισθήματά μου, γιατί για μένα αυτό είναι όλα όσα κάνω. Αυτά που νιώθω τα εκφράζω με υλικά.

Ο κόσμος προτιμά τις χειροποίητες δημιουργίες παρά κάτι τυποποιημένο;
Πάρα πολύς κόσμος πλέον βλέπει το συναίσθημα σε κάτι χειροποίητο. Είναι αυτό που λέω πως κάτι εργοστασιακό φτιάχτηκε για πολλούς, ενώ ένα χειροποίητο φτιάχτηκε για σένα.

Το νεραϊδομάγαζο θα το βρείτε στην καρδιά της Λεμεσού, στην οδό Θεσσαλονίκης 46. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 99107883. Επίσης, όσοι δεν είναι από Λεμεσό, μπορούν να δουν τις δημιουργίες της Λάουρας στη σελίδα της στο Facebook: Κοσμήματα λάουρα νεραϊδομάγαζο. Γίνονται αποστολές σε όλη την Κύπρο.

 

Δειτε Επισης

Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ