Αγέλες αγριόσκυλων απειλούν τα αγρινά

Αδέσποτα σκυλιά από τα κατεχόμενα αλλά και από τις ελεύθερες περιοχές τα οποία δρουν σαν συμμορία ιδιαίτερα στην περιοχή του Κάμπου προκαλούν προβλήματα τόσο με την επιθετική τους συμπεριφορά, όσο και με τις ζημιές στην πανίδα.
Τα σκυλιά στην προσπάθειά τους να βρουν φαγητό επιτίθενται ιδιαίτερα στα Αγρινά και με δεδομένο ότι τώρα είναι και η περίοδος αναπαραγωγής τους,  τα νεογέννητα αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο. Η επιθετικότητα, των σκύλων όμως δεν περιορίζεται μόνο στα μικρά. Και ενήλικα ζώα βρίσκονται σε κίνδυνο και δέχονται συστηματικά επιθέσεις πολλές από αυτές με μοιραίο αποτέλεσμα.

Επιθέσεις σκύλων έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές της Κύπρου με στόχο τις Πέρδικες και τους Λαγούς, αλλά αυτό το φαινόμενο είναι μεμονωμένο και οφείλεται σε αδέσποτους κυνηγετικούς σκύλους που έχουν εγκαταλείψει οι ιδιοκτήτες τους και οι οποίοι συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε καταφύγια.

Η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας στην προσπάθειά του προστατέψει τόσο τα αγρινά όσο και την υπόλοιπη πανίδα ενημέρωσε μέσω των Η.Ε. των Τουρκοκύπριου βοσκούς της περιοχής που γειτνιάζει με την γραμμή αντιπαράταξης για το πρόβλημα. Επίσης τους μετέφερε το μήνυμα να περιορίζουν τους σκύλους τους και να μην τους αφήνουν να εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές. Ακόμα καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες  με την χρήση παγίδων να συλλάβει τις αγέλες αυτές για να σταματήσει η συστηματική πρόκληση ζημιών στην περιοχή.
  
 
 

Δειτε Επισης

Στο 342% της κανονικής η βροχόπτωση εντός Σεπτεμβρίου
Ανεξήγητες διαφοροποιήσεις στις τιμές εισαγωγής καυσίμων διαπιστώνει ο Σύνδεσμος Καταναλωτών
Στη Βουλή η εξαίρεση από διατμηματικές προαγωγές για προϊστάμενους νοσηλευτές
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση της Περιοδικής Έκθεσης Κύπρου
Αποσύρεται από την αγορά συσκευή φρυγανιέρας (pic)
Εξήγγειλαν απεργία την ώρα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων τη Δευτέρα οι συντεχνίες του ΡΙΚ
Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ