Σε θέσεις μάχης τα στρατόπεδα εντός του ΔΗΚΟ

Τη στρατηγική της εξ αποστάσεως μεν, στενής δε, παρακολούθησης των κινήσεων στις οποίες προβαίνει η ηγετική ομάδα του ΔΗΚΟ σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες διαμόρφωσης των ψηφοδελτίων του κόμματος ενόψει βουλευτικών εκλογών, αλλά και ευρύτερα τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύεται, επιλέγει επί του παρόντος η ομάδα στελεχών της αποκαλούμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Ή, αν προτιμάτε, αυτών που, έστω κι αν αρνούνται και δεν αποδέχονται τις όποιες ομαδοποιήσεις και προσωπική τους κατάταξη σε στρατόπεδα στο ΔΗΚΟ, παραδέχονται, είτε φραστικά είτε διά των πράξεών τους, πως με τον Νικόλα δεν κάνουν χωριό.
 
ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ
Μάριος Καρογιάν, Αθηνά Κυριακίδου, Αντιγόνη Παπαδοπούλου, Γιάννος Τσάππας, είναι μόνο κάποια από τα μέχρι πρότινος στελέχη πρώτης γραμμής του ΔΗΚΟ, τα οποία αρνήθηκαν να δηλώσουν παρόντα στην κούρσα των βουλευτικών εκλογών. Και μαζί με την άρνησή τους, εξέφρασαν συνάμα την ξεκάθαρη διαφωνία τους όσον αφορά στο στίγμα πορείας και τη γραμμή πλεύσης που έχει δώσει και συνεχίζει να δίνει η ηγεσία Νικόλα Παπαδόπουλου στο κόμμα. Κοντά σε αυτούς, προσθέστε και την εκκωφαντική απουσία υψηλόβαθμων αξιωματούχων της υφιστάμενης ηγετικής πυραμίδας από το ψηφοδέλτιο, όπως είναι για παράδειγμα ο Μάρκος Κυπριανού και ο Χρίστος Πατσαλίδης. Αναπληρωτής πρόεδρος ο πρώτος, αντιπρόεδρος ο δεύτερος, μοιάζουν, κατά πολλούς, απλώς να συγκατοικούν στο ίδιο σπίτι με τον Νικόλα. Όπως ακριβώς τα αντρόγυνα εκείνα που μένουν στο ίδιο σπίτι αλλά κοιμούνται σε διαφορετικά κρεβάτια. Αποξενωμένοι και βάζοντας τις διαφωνίες τους κάτω από το χαλί μέχρι νεωτέρας…
 
ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ
Με δεδομένες τις διαφωνίες τους προς τους χειρισμούς της ηγετικής ομάδας του κόμματος, οι οποίες άλλωστε τους οδήγησαν στην απόφαση να μην συμμετέχουν ως υποψήφιοι του ΔΗΚΟ στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, τα διαφωνούντα με την ηγεσία του κόμματος στελέχη προς το παρόν δεν θα ήθελαν να προβούν σε κινήσεις ή ενέργειες που θα μπορούσαν να δώσουν αφορμές σε όσους καραδοκούν στη γωνιά για να τους στήσουν στον τοίχο. Ωστόσο, στέλεχος πρώτης γραμμής της ομάδας των διαφωνούντων με την ηγετική ομάδα του ΔΗΚΟ, μιλώντας στον «Ρεπόρτερ», προϊδεάζει για τις επόμενες κινήσεις τους, αφήνοντας να νοηθεί πως η τακτική της σιωπής που σήμερα ακολουθούν, δεν θα συνεχιστεί για πολύ, διαμηνύοντας ότι δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. «Θα μιλήσουμε την ώρα που πρέπει. Μπορεί πριν, μπορεί και μετά τις εκλογές», σημειώνει. Ενώ, ερωτηθείς κατά πόσον θα πρέπει ν’ αναμένουμε μια οργανωμένη αντεπίθεση, υπό τη μορφή δηλαδή ομαδοποιημένης αντίδρασης και όχι μεμονωμένων τοποθετήσεων, το ίδιο στέλεχος υποδεικνύει με νόημα: «Το κάθε πράγμα στην ώρα του…».
 
ΟΛΑ ΑΝΟΙΚΤΑ
Πιέσαμε το ίδιο στέλεχος να μας πει κατά πόσο τα όσα αφήνει να νοηθούν, μεταφράζονται σε μια ενδεχομένως διαμορφούμενη πλατφόρμα απ’ όλους όσους δεν εκφράζει το υφιστάμενο στάτους κβο στο ΔΗΚΟ, η οποία ετοιμάζεται ακόμη και για μετωπική σύγκρουση. Η αλήθεια είναι πως δεν λάβαμε ξεκάθαρη απάντηση. Όμως, αποκρυπτογραφώντας τα συμφραζόμενά του και διαβάζοντας πίσω από την κάθε του λέξη, το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι πως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, κάτι τέτοιο δεν πρέπει ν’ αποκλείεται ως ενδεχόμενο. Και μολονότι στις διευκρινιστικού χαρακτήρα επίμονες ερωτήσεις που του θέσαμε, σε σχέση με το ποιας μορφής αντεπίθεση θα πρέπει ν’ αναμένουμε, πάλι δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις. Η εύλογη εντύπωση που αποκομίσαμε είναι πως πρόθεσή τους δεν είναι να παραδώσουν τόσο εύκολα και αμαχητί το κόμμα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ίσως και με ευθεία αμφισβήτηση του Νικόλα Παπαδόπουλου όταν κρίνουν πως έφθασε η κατάλληλη στιγμή. Άλλωστε, όπως βάσει των εκτιμήσεών τους –των οποίων γίναμε αποδέκτες– προκύπτει, φαίνεται να διαβλέπουν πως η κατάλληλη αυτή στιγμή δεν απέχει πολύ από το σήμερα. Κατ’ ακρίβειαν, μόλις λίγους μήνες, όσοι ακριβώς μας χωρίζουν από τις βουλευτικές.
 
ΤΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ
Στο στρατόπεδο των εσωκομματικών αντιπάλων του Νικόλα Παπαδόπουλου εμφανίζονται σίγουροι και κάνουν λόγο για μια προδιαγραφόμενη αποτυχία του ΔΗΚΟ στις βουλευτικές εκλογές. Μια αποτυχία την οποία ετοιμάζονται να χρεώσουν στον ηγέτη του κόμματος, καταλογίζοντάς του, ήδη, πολλά. «Πήρε πάνω του τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων και απέτυχε παταγωδώς», λέει στον «Ρεπόρτερ» ένα από τα στελέχη που συγκαταλέγονται ανάμεσα στους μεγάλους αμφισβητίες του. «Επέλεξε την πόλωση, δεν κατάφερε να φέρει και να εμπλουτίσει το ψηφοδέλτιο με προσωπικότητες ικανές να δυναμώσουν το κόμμα, άφησε εκτός όσους θεώρησε πως θα μπορούσαν να αποτελέσουν κίνδυνο για τους δικούς του, για τους εκλεκτούς του», υποστηρίζει. «Κατάφερε να αυτοεγκλωβιστεί», συνεχίζει, «καταφεύγοντας σε επιλογές που όχι μόνο δεν δίνουν προοπτική, αλλά έχουν δημιουργήσει μεγάλη δυσφορία, ακόμη και στις τάξεις εκείνων που θεωρούνται φίλα προσκείμενοι σε αυτόν, ανάμεσα και σε εκείνους που τον στήριξαν με σθένος στην προσπάθειά του να εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος». Για να καταλήξει με έμφαση, ενδεικτική των προθέσεων και του τι αναμένεται να ακολουθήσει στον προ πολλού κηρυγμένο πόλεμο εντός του ΔΗΚΟ: «Εμάς δεν είναι πρόθεσή μας να του δημιουργήσουμε περισσότερα προβλήματα απ’ όσα δημιούργησε ο ίδιος στον εαυτό του και στο κόμμα. Γι’ αυτό απλώς παρακολουθούμε, αλλά να είστε σίγουροι πως, όταν έρθει η ώρα, θα μιλήσουμε. Και έχουμε να πούμε πάρα, μα πάρα πολλά…».
 
 

Δειτε Επισης

Κινδυνεύουν δέντρα και πολυετείς καλλιέργειες να ξηραθούν λόγω του καύσωνα-Ανησυχία για νέες αυξήσεις
Περισσότεροι συνοδοί, ενιαία εκπαίδευση, επέκταση Προδημοτικής-Οι καινοτομίες ΥΠΑΝ για τη νέα χρονιά
Νέα ηχητικά στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-«Δεν πρόλαβα, έκαμε μ@@@κία ο υπεύθυνος»
Η κατάθεση δεσμοφύλακα και το ηχητικό που ενέπλεξαν κρατούμενους στην βόμβα-Στην εξίσωση μπήκε πληροφοριοδότης
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς