Δημοσκόπηση: Σταθερή άνοδος του ΑΚΕΛ

Αργή αλλά σταθερή άνοδο καταγράφει το ΑΚΕΛ, το οποίο βελτιώνει την κατάταξή του και δη στον πίνακα με τα πολιτικά πρόσωπα. 
 
Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO Ερευνα Επικοινωνία AE. σε δείγμα 1200 ατόμων 18 ετών και άνω, στο διάστημα 18-19 και 22-23 Φεβρουαρίου 2016, τα στοιχεία φέρνουν ικανοποίηση, αλλά όχι και εφησυχασμό. 
 
Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της συνεχίζουν να προβληματίζουν τους πολίτες καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην ιεράρχηση των ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητά τους (64%). Την ίδια ώρα διατηρείται αναβαθμισμένο το ενδιαφέρον για το Κυπριακό (50,5%). Ακολουθούν: η Ανεργία (35,6%), η Υγεία (25,8%) και η Παιδεία (10,3%).  
 
Η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό αξιολογείται από το 51,7% της κοινής γνώμης ότι κινείται σίγουρα και μάλλον προς την ορθή κατεύθυνση με το 42,4% να εκτιμά το αντίθετο. Και 5,9% να μην απαντά. Μεγαλύτερη στήριξη βρίσκει στη βάση των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ (75,2%), ενώ απορρίπτεται εντονότερα από τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ (70,9).
 
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το 50,5% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι οι προεδρικοί χειρισμοί σίγουρα και μάλλον κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση με το 47,7% να εκτιμά ακριβώς το αντίθετο. Αυτοί που αμφισβητούν την κυβερνητική διαχείριση είναι πρωτίστως οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ με 68,8% και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ με 64,5%, ενώ οι ΔΗΚΟϊκοί παρουσιάζονται διχασμένοι.
 
 
 
 
Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ βελτιώνει την κατάταξή του στον πίνακα με τα πολιτικά πρόσωπα, αφού βρίσκεται στη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 45,2% θετικές απόψεις. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 80,6%. Στην πρώτη θέση παραμένει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με 53,7% θετικές απόψεις και 45,8% αρνητικές. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 41% θετικές και 56,8% αρνητικές απόψεις και ακολουθούν ο Γ. Περδίκης με 40,1% θετικές και 56,1% αρνητικές ψήφους, ο Δ. Συλλούρης με 39,6% και 57,1% αντίστοιχα, ο Γ. Λιλλήκας με 38,6% θετικές ψήφους και 58,8% αρνητικές, ο Μαρίνος Σιζόπουλος με 33,4% θετικές και 61,9% αρνητικές και τελευταίος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 30,2% θετικές ψήφους και 68,4% αρνητικές. Σημειώνεται ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματός του συγκεντρώνει μόνο το 58,9% των θετικών ψήφων.
 
Στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε αν γίνονταν αύριο βουλευτικές εκλογές» ο ΔΗΣΥ διατηρεί την πρωτιά (22,5%), με το ΑΚΕΛ όμως να ακολουθεί στο 20,8% με διαφορά μόλις 1,7%. Το ΔΗΚΟ συγκεντρώνει 9,5%, η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία Πολιτών μοιράζονται την τέταρτη θέση με 4,2%, το Κίνημα Οικολόγων εξασφαλίζει 3%, ενώ ακολουθούν το ΕΛΑΜ και το ΕΥΡΩΚΟ με 2,8% και 2% αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση ήταν σε εξέλιξη όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία με την Αλληλεγγύη, που στην έρευνα συγκεντρώνει 2%. Ποσοστό 14,3% δηλώνει ότι δεν αποφάσισε, 5,8% δηλώνει ότι επιλέγει λευκό/άκυρο και ποσοστό 7,8% ότι δεν θα ψήφιζε.
 
Πηγή: Dialogos 

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος