Δημοσκόπηση: Σταθερή άνοδος του ΑΚΕΛ

Αργή αλλά σταθερή άνοδο καταγράφει το ΑΚΕΛ, το οποίο βελτιώνει την κατάταξή του και δη στον πίνακα με τα πολιτικά πρόσωπα. 
 
Σε τηλεφωνική δημοσκόπηση που διενήργησε η GPO Ερευνα Επικοινωνία AE. σε δείγμα 1200 ατόμων 18 ετών και άνω, στο διάστημα 18-19 και 22-23 Φεβρουαρίου 2016, τα στοιχεία φέρνουν ικανοποίηση, αλλά όχι και εφησυχασμό. 
 
Η οικονομική κρίση και οι επιπτώσεις της συνεχίζουν να προβληματίζουν τους πολίτες καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην ιεράρχηση των ζητημάτων που απασχολούν την καθημερινότητά τους (64%). Την ίδια ώρα διατηρείται αναβαθμισμένο το ενδιαφέρον για το Κυπριακό (50,5%). Ακολουθούν: η Ανεργία (35,6%), η Υγεία (25,8%) και η Παιδεία (10,3%).  
 
Η πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη στο Κυπριακό αξιολογείται από το 51,7% της κοινής γνώμης ότι κινείται σίγουρα και μάλλον προς την ορθή κατεύθυνση με το 42,4% να εκτιμά το αντίθετο. Και 5,9% να μην απαντά. Μεγαλύτερη στήριξη βρίσκει στη βάση των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ (75,2%), ενώ απορρίπτεται εντονότερα από τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ (70,9).
 
Σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, το 50,5% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι οι προεδρικοί χειρισμοί σίγουρα και μάλλον κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση με το 47,7% να εκτιμά ακριβώς το αντίθετο. Αυτοί που αμφισβητούν την κυβερνητική διαχείριση είναι πρωτίστως οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ με 68,8% και ακολουθούν οι ψηφοφόροι της ΕΔΕΚ με 64,5%, ενώ οι ΔΗΚΟϊκοί παρουσιάζονται διχασμένοι.
 
 
 
 
Ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ βελτιώνει την κατάταξή του στον πίνακα με τα πολιτικά πρόσωπα, αφού βρίσκεται στη δεύτερη θέση συγκεντρώνοντας 45,2% θετικές απόψεις. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ το ποσοστό αυτό ανεβαίνει στο 80,6%. Στην πρώτη θέση παραμένει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με 53,7% θετικές απόψεις και 45,8% αρνητικές. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος με 41% θετικές και 56,8% αρνητικές απόψεις και ακολουθούν ο Γ. Περδίκης με 40,1% θετικές και 56,1% αρνητικές ψήφους, ο Δ. Συλλούρης με 39,6% και 57,1% αντίστοιχα, ο Γ. Λιλλήκας με 38,6% θετικές ψήφους και 58,8% αρνητικές, ο Μαρίνος Σιζόπουλος με 33,4% θετικές και 61,9% αρνητικές και τελευταίος ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 30,2% θετικές ψήφους και 68,4% αρνητικές. Σημειώνεται ότι ο Αβέρωφ Νεοφύτου είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που ανάμεσα στους ψηφοφόρους του κόμματός του συγκεντρώνει μόνο το 58,9% των θετικών ψήφων.
 
Στην ερώτηση «τι θα ψηφίζατε αν γίνονταν αύριο βουλευτικές εκλογές» ο ΔΗΣΥ διατηρεί την πρωτιά (22,5%), με το ΑΚΕΛ όμως να ακολουθεί στο 20,8% με διαφορά μόλις 1,7%. Το ΔΗΚΟ συγκεντρώνει 9,5%, η ΕΔΕΚ και η Συμμαχία Πολιτών μοιράζονται την τέταρτη θέση με 4,2%, το Κίνημα Οικολόγων εξασφαλίζει 3%, ενώ ακολουθούν το ΕΛΑΜ και το ΕΥΡΩΚΟ με 2,8% και 2% αντίστοιχα. Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση ήταν σε εξέλιξη όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία με την Αλληλεγγύη, που στην έρευνα συγκεντρώνει 2%. Ποσοστό 14,3% δηλώνει ότι δεν αποφάσισε, 5,8% δηλώνει ότι επιλέγει λευκό/άκυρο και ποσοστό 7,8% ότι δεν θα ψήφιζε.
 
Πηγή: Dialogos 

Δειτε Επισης

Μ. Νάβα: Ευκαιρία για συμμετοχή των τ/κ στις διαδικασίες ΕΕ οι ευρωεκλογές
Τούρκος υπ. Ενέργειας: Θα συνεχίσουμε έρευνες σε όλη τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Επιτυχημένη χαρακτήρισε την επίσκεψη του στην Αυστραλία ο Τατάρ
Νέα αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ με φόντο τις Ευρωεκλογές
AKEΛ Αμμοχώστου για Ζαννέτο-«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ συνειδητά θέτει σε περιπέτειες τον νέο Δήμο Αγίας Νάπας»
Έκκληση για επενδύσεις στα κατεχόμενα από Τατάρ κατά τις επαφές του στην Αυστραλία
Για Μ. Ανατολή και ισότητα φύλων συζήτησαν Πρόεδρος και ΓΓ Ένωσης για Μεσόγειο
Λετυμπιώτης: Ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού υφίστανται
Επιστολή ομάδας Βρετανών πολιτικών προς τον Κάμερον-Ζητούν απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο Αμάλθεια-«Στόχος να δοθεί βοήθεια σε 500χιλιάδες αμάχους»