Συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών Κύπρου-Ρωσίας προωθεί το Υπουργείο Παιδείας

  Στην κοινή διαπίστωση ότι ύψιστη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η άμεση προώθηση της υπογραφής της συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, κατέληξαν ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής και ο Πρέσβης της Κύπρου στη Μόσχα, Γιώργος Κασουλίδης.

Σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, έγινε μια συνοπτική ενημέρωση των εν εξελίξει ζητημάτων Κύπρου-Ρωσίας που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση αντηλλάγησαν επίσης απόψεις σε σχέση με τους τρόπους ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών στο ευρύτερο πλαίσιο του στόχου του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού που αφορά στην αύξηση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας της ανώτερης εκπαίδευσης της Κύπρου και της προβολής της.

Κατά τη συνάντηση ήταν κοινή η διαπίστωση ότι θα πρέπει να τεθεί ως ύψιστη προτεραιότητα η άμεση προώθηση της υπογραφής της συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, γεγονός που θα δώσει έναυσμα για ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο χωρών στην ανώτερη εκπαίδευση, αναφέρεται.

Από πλευράς του κ. Κασουλίδη εκφράστηκε η βεβαιότητα ότι από ρωσικής πλευράς θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλο ενδιαφέρον για σπουδές και συνεργασίες στην Κύπρο.

Λαμβάνοντας υπόψη το θετικό κλίμα και την άριστη συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων σε Κύπρο και Ρωσία, τόσο ο κ. Καδής, όσο και ο κ Κασουλίδης συμφώνησαν ότι θα εργαστούν από κοινού για την προώθηση των στόχων που έχει θέση η κυπριακή πλευρά όσον αφορά στις σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας στους τομείς της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ρητή δέσμευση ΥΠΕΣ για αύξηση της κρατικής χορηγίας προς τη Λευκωσία
Η ενημέρωση για την παρουσία υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα και τον ορισμό αντιπροσώπων
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Κόμπος
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Εμίρης του Κατάρ
Βάζουν μπρος την επιχείρηση συσπείρωσης, τρέχουν και δεν φτάνουν οι κομματικές ηγεσίες
Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κ. Ιωάννου: Ο ΠτΔ εργάζεται με επιμονή για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό
Οι Ευρωεκλογές ως σταθμός για τις Βουλευτικές και τα απώτερα στοιχήματα των κομμάτων
Χρίστος Τσίγκης στον REPORTER: Έχουμε το πρόγραμμα και τις ικανότητες να πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά
Δεν μετέβη στο Βαρώσι ο Γιλμάζ-Αποχώρησε από τα κατεχόμενα