Κραυγή απόγνωσης από την οικογένεια του μικρού Λάμπρου

   Τον δικό του αγώνα για ζωή, εξακολουθεί να δίνει ο 4χρονος Λάμπρος από το Δάλι, ο οποίος πάσχει από μια σπάνια ασθένεια με την ονομασία  "Kaposi Lymphangiomatosis"  και τους τελευταίους δύο μήνες βρίσκεται σε εξειδικευμένο κέντρο στη Φιλαδέλφια με σκοπό τη βελτίωση της κατάστασης της υγείας του.

Σύμφωνα με τους γονείς του, Παντελή και Χριστίνα Καλλένου, σ’ένα από τα ιατροσυμβούλια που έγιναν για τον μικρό Λάμπρο, ο Dr Doris, τους ανέφερε ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν με τις επεμβάσεις και ότι το παιδί τους θα πρέπει να φύγει από την Αμερική και να μεταφερθεί σε άλλο ιατρικό κέντρο που να μπορεί να χειριστεί αυτό το δύσκολο περιστατικό.

Η απάντηση του γιατρού ξάφνιασε τους γονείς του Λάμπρου, καθώς αρχικά τους είχαν πλημμυρίσει με ελπίδες σωτηρίας ενώ στη συνέχεια παράτησαν κάθε προσπάθεια για βελτίωση της κατάστασής του. Αυτό που προβληματίζει τους γονείς του είναι το τι έχει μεσολαβήσει αυτό το διάστημα για να σταματήσει κάθε προσπάθεια ο γιατρός, ο οποίος πλέον επικαλείται ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι άλλο ενώ αρχικά είχε μεγάλα πλάνα, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο ρίσκο διακίνησης του Λάμπρου και μεταφοράς του στην Αμερική.

Σε ερώτηση των γονιών αν ήταν οικονομικοί οι λόγοι που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, οι επικεφαλείς του κέντρου ήταν αρνητικοί καθώς μια θετική απάντηση θα αποτελούσε δυσφήμιση του Νοσοκομείου. Παράλληλα υπάρχουν κινητοποιήσεις από οργανωμένα σύνολα στην Αμερική, έτσι ώστε να δοθεί παράταση του Λάμπρου στο συγκεκριμένο κέντρο που είχε ανάλογα περιστατικά, τουλάχιστον μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας του και να είναι σε θέση να ταξιδέψει χωρίς να διατρέχει κίνδυνο.

Ο Λάμπρος  έχει ήδη διαψεύσει 2 φορές τους γιατρούς του Ισραήλ, οι οποίοι πίστευαν πως δεν θα τα κατάφερνε, ενώ τελικά επανερχόταν και ζούσε κάποιο διάστημα μια πιο φυσιολογική ζωή.

Οι φίλοι της οικογένειας του μικρού Λάμπρου, οι οποίοι διαχειρίζονται τη σελίδα «Εθελοντική Ομάδα Στήριξης του μικρού Λάμπρου» στο Facebook, ενημερώνοντας όλους εκείνους που στηρίζουν τη μάχη του παιδιού για την πορεία της υγείας του, ζητούν τη στήριξη όλων σ’αυτό τον δύσκολο αγώνα.
 

 

Δειτε Επισης

Ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Νέα κίτρινη προειδοποίηση
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B