“Οχι” της ΕΔΕΚ στον ΥΠΑΜ για συνάντηση με θέμα τη μείωση της στρατιωτικής θητείας

  Την άρνηση της ΕΔΕΚ  να έχει σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Αμυνας σε σχέση με το θέμα μείωσης της στρατιωτικής θητείας, ανέφερε το απόγευμα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι “δεν γινόμαστε εκ των υστέρων συνοδοιπόροι μιας απόφασης η οποία λήφθηκε εν αγνοία μας, εν την απουσία μας και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση”.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, μετά από συνάντηση που είχε με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε πως “εάν τα θέματα της ασφάλειας της πατρίδας μας είναι θέματα υπερκομματικά αυτό πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη”.

Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε θέση υπέρ ή κατά της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, είπε, θα πρέπει `κατά τρόπο εμφαντικό να τονίσουμε ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης ήταν επιεικώς απαράδεκτη`.

“Η κυβέρνηση εξήγγειλε την πρόθεση της για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει και να διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα, χωρίς να ενημερώσει την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής και χωρίς να ενημερώσει την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να εξαγγείλει την πρόθεση της μετά από αυτό το διάλογο και κυρίως μετά τις βουλευτικές εκλογές. Γιατί άραγε επιλέγει αυτή τη στιγμή; Ποιες σκοπιμότητες θέλει να εξυπηρετήσει;”, διερωτήθηκε.

Σε μια περίοδο, σημείωσε ο κ. Σιζόπουλος, όπου η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει 300 αστυνομικούς για να καλύψει τα ζητήματα ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας επικαλούμενη τα οικονομικά προβλήματα, θέλουμε να γνωρίζουμε γιατί αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης για πρόσληψη 3.000 μόνιμων στρατιωτών με προϋπολογισμό €33 εκατ. το χρόνο ως επιπρόσθετη δαπάνη;

Η συμπεριφορά της, συνέχισε, επιβεβαιώνει ότι η εξαγγελία της αποτελεί προεκλογική σκοπιμότητα και μια προσπάθεια να μετακινήσει το ενδιαφέρον των πολιτών από άλλα σοβαρότερα προβλήματα.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

AKEΛ Αμμοχώστου για Ζαννέτο-«Η ηγεσία του ΔΗΣΥ συνειδητά θέτει σε περιπέτειες τον νέο Δήμο Αγίας Νάπας»
Έκκληση για επενδύσεις στα κατεχόμενα από Τατάρ κατά τις επαφές του στην Αυστραλία
Οι υποψήφιοι κοινοτάρχες που στηρίζει η ΔΗΠΑ σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο
Για Μ. Ανατολή και ισότητα φύλων συζήτησαν Πρόεδρος και ΓΓ Ένωσης για Μεσόγειο
Λετυμπιώτης: Ο κ. Γιούνκερ σημειώνει ότι οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού υφίστανται
Επιστολή ομάδας Βρετανών πολιτικών προς τον Κάμερον-Ζητούν απευθείας πτήσεις στα κατεχόμενα
Συνεχίζεται κανονικά το σχέδιο Αμάλθεια-«Στόχος να δοθεί βοήθεια σε 500χιλιάδες αμάχους»
Βασιλείου: Τα πρώτα αποτελέσματα εκλογών στις 19:30 της Κυριακής
Ο ΕΟΑ Λευκωσίας εξηγεί στους πολίτες με ενημερωτικό φιλμάκι πως η ζωή τους θα καταστεί πιο εύκολη
Το deja vu του 2019, ο καλπασμός του ΕΛΑΜ και η παρακμή των παραδοσιακών κομμάτων