Συρία: Αποδέχτηκαν τους όρους εκεχειρίας οι μεγάλες ένοπλες οργανώσεις αλλά...

  Οι περισσότερες μεγάλες ένοπλες οργανώσεις που δρουν στη Συρία έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στο σχέδιο για τον τερματισμό των εχθροπραξιών, εφόσον η συριακή κυβέρνηση τηρήσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή τη συμφωνία, ανέφερε ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης.

"Συνεχίζουμε τις διαβουλεύσεις με τις σημαντικές ένοπλες οργανώσεις της αντιπολίτευσης σε όλη τη Συρία οι οποίες, είτε μέσω της Ανώτατης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, είτε απευθείας σε εμάς, έχουν επιβεβαιώσει ότι αποδέχονται τους όρους της εκεχειρίας", είπε ο αξιωματούχος αυτός.

Το Μέτωπο Αλ Νόσρα, που ούτως ή άλλως είχε αποκλειστεί από τη συμφωνία αυτή αφού η Δύση το θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, απέρριψε την εκεχειρία και κάλεσε τους υποστηρικτές του να εντείνουν τις επιθέσεις τους εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Aσαντ και των συμμάχων του.

Ο ηγέτης του, ο Aμπου Μοχάμαντ αλ Γκολάνι, προειδοποίησε μάλιστα ότι ο πόλεμος μπορεί να επεκταθεί και σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αραβικής Χερσονήσου.

"Ω, στρατιώτες του Σαμ (σ.σ. Συρία), ο Θεός σας τίμησε με έναν μεγάλο ιερό πόλεμο σε ευλογημένη γη (...) για αυτό ενισχύστε την αποφασιστικότητά σας και εντείνετε τα πλήγματά σας και μην αφήνετε τα αεροπλάνα τους και το μεγάλο αριθμό (στρατιωτών) να σας φοβίσουν", είπε σε ηχητικό μήνυμά του που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Orient News TV.

Ο Γκολάνι υποστήριξε ότι το ειρηνευτικό σχέδιο είναι μια "συνωμοσία" που σηματοδοτεί την έναρξη μιας πολιτικής διαδικασίας με στόχο να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση του Μπασάρ αλ Aσαντ. "Η επιτυχημένη επανάσταση είναι αυτή που ξεριζώνει το παλαιό καθεστώς με όλους τους θεσμούς του", είπε. Μια νίκη των αλαουιτών και των σιιτών στη Συρία --δηαλαδή του κσαντ και των συμμάχων του, κυρίως του Ιράν-- θα σημαίνει "μια μετατόπιση της μάχης στην Αραβική Χερσόνησο σε λιγότερο από μια δεκαετία", κατέληξε.

 

 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία