Τί άλλαξε σε τρεις μήνες διερωτάται η ΕΔΕΚ για την θητεία

Αντιδρά στην ανακοίνωση του Προεδρικού για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας η ΕΔΕΚ. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΕΔΕΚ διερωτάται τι είναι αυτό που άλλαξε μέσα σε τρεις μήνες και η κυβέρνηση εξαγγέλλει σήμερα τη μείωση της στρατιωτικής θητείας χωρίς να εκπληρώνεται κανένα από τα τρία προαπαιτούμενα που η ίδια έθεσε.

Αυτούσια η ανακοίνωση:
«Πριν από τρεις μήνες ο Υπουργός Άμυνας ενημέρωσε τη Βουλή ότι ο προϋπολογισμός για την Άμυνα το 2016 «έχει διαμορφωθεί μέσα στο περιοριστικό δημοσιονομικό πλαίσιο που επιβάλλει η παρούσα οικονομική συγκυρία» και έθετε τρία βασικά προαπαιτούμενα για να προχωρήσει η μείωση της στρατιωτικής θητείας: αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς, ενίσχυση εξοπλιστικών προγραμμάτων και πρόσληψη επαγγελματιών οπλιτών.
Τι άλλαξε μέσα σε τρεις μήνες και η κυβέρνηση εξαγγέλλει σήμερα τη μείωση της στρατιωτικής θητείας χωρίς να εκπληρώνεται κανένα από τα τρία προαπαιτούμενα που η ίδια έθεσε;
Είναι απόλυτα προφανές ότι η σημερινή εξαγγελία της κυβέρνησης για μείωση της στρατιωτικής θητείας δύο μήνες πριν από τις βουλευτικές έχει στόχο την προεκλογική και μικροκομματική εκμετάλλευση του θέματος και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.
Τι άλλο πρέπει να αναμένουμε ;όταν αυτή η κυβέρνηση δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει και το εθνικό θέμα της Άμυνας στο βωμό προεκλογικών σκοπιμοτήτων;
Ποια άλλα επικοινωνιακά τεχνάσματα να αναμένουμε ότι θα χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση για να κρύψει την παταγώδη της αποτυχία σε όλους τους τομείς;
Η ΕΔΕΚ αναμένει από την κυβέρνηση τουλάχιστον στα εθνικά θέματα να συμπεριφέρεται με μεγαλύτερη σοβαρότητα». 
 
 

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»