ΠτΔ: ''Η ενέργεια να αποτελέσει καταλύτη για την ειρήνη''

Η μελλοντική συνεργασία στον τομέα της ενέργειας μπορεί να βοηθήσει στην ενότητα της Κύπρου και την σταθερότητα στην ευρύτερη Ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο ΠτΔ στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. 
 
Σε συνέντευξη, οι απαντήσεις της οποίας δόθηκαν μέσω ε-email, ο Πρόεδρος δήλωσε ότι τα ευρήματα του 2009 μπορούν να προωθήσουν την συνεργασία μεταξύ των περιφερειακών παικτών. 
 
''Η ενεργειακή συνεργασία στην περιοχή μπορεί να μετατρέψει την ανατολική Μεσόγειο σε πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης και να αποτελέσει αποφασιστικό παράγοντα στην επίτευξη ενεργειακής ασφάλειας για την Ευρωπαϊκή Ενωση'', τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος.    
 
Πρόσθεσε ότι η ανακάλυψη μπορεί να αποτελέσει ένα πλέγμα συμμαχιών μεταξύ των κρατών που παράγουν φυσικό αέριο και πετρέλαιο και αυτών που τα καταναλώνουν, προς όφελος της κοινωνικο-οικονομικής τους ανάπτυξης και της ευημερίας των λαών τους. 
 
Το πρακτορείο αναφέρεται στα ευρήματα της Αφροδίτης και τις προοπτικές που ανοίχτηκαν με το κοίτασμα.
 
Καταλήγει με δήλωση του Προέδρου που αναφέρει ότι ελπίζει να μετατρέψει το νησί, από διχοτομημένο τόπο, σε μέρος που θα αποτελέσει κοινή πατρίδα, ειρηνική συνύπαρξη και ανεκτικότητα. ''Πιστεύω ακράδαντα ότι η επίλυση του Κυπριακού μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα του πώς η διπλωματία και η υιοθέτηση διαλλακτικής στάσης μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη λύσης ακόμη και τον πλέον δύσκολων διεθνών ζητημάτων, επικρατώντας της έλλειψης εμπιστοσύνης. Η ενέργεια να αποτελέσει καταλύτη της ειρήνης, της σταθερότητας και της περιφερειακής ενσωμάτωσης». 
 
Δεν έκρυψε τέλος ότι απομένει πολλή δουλειά να γίνει ακόμη, ενώ το σχέδιο που θα προταθεί για δημοψήφισμα θα είναι απολύτως σαφές στον λαό. 

Δειτε Επισης

Η ενημέρωση για την παρουσία υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα και τον ορισμό αντιπροσώπων
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Κόμπος
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Εμίρης του Κατάρ
Βάζουν μπρος την επιχείρηση συσπείρωσης, τρέχουν και δεν φτάνουν οι κομματικές ηγεσίες
Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κ. Ιωάννου: Ο ΠτΔ εργάζεται με επιμονή για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό
Οι Ευρωεκλογές ως σταθμός για τις Βουλευτικές και τα απώτερα στοιχήματα των κομμάτων
Χρίστος Τσίγκης στον REPORTER: Έχουμε το πρόγραμμα και τις ικανότητες να πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά
Δεν μετέβη στο Βαρώσι ο Γιλμάζ-Αποχώρησε από τα κατεχόμενα
Στήριξη στη Χλώρακα εξέφρασε ο ΠτΔ-«Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της»