Ενόψει της αυριανής συνάντησης των ηγετών ο Έιντε στον Ακιντζί


Ενόψει της αυριανής συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τ/κ ηγέτη, στο πλαίσιο των απευθείας συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε, συναντήθηκε στην κατεχόμενη Λευκωσία με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μετά την συνάντηση, ο κ. Έιντε δήλωσε ότι ζήτησε από τους ηγέτες των δυο κοινοτήτων να προετοιμαστούν για τη συνάντηση της Παρασκευής.

Είπε ότι συζήτησαν τα θέματα τα οποία ηγέρθησαν την τελευταία φορά που είναι η προετοιμασία για το μεταγενέστερο στάδιο, όταν όλα θα έρθουν μαζί.

Συνταγματικά θέματα, οικονομικά θέματα, θέματα ΕΕ, κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και θα ήθελα από τους δυο ηγέτες να προχωρήσουμε λίγο πιο γρήγορα, δήλωσε ο κ. Έιντε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ, θα φύγει από το νησί το καλοκαίρι και θα αντικατασταθεί από την Ελίζαμπεθ Σπέχαρ η οποία γνωρίζει καλά το κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι η κ. Μπάντεχαϊμ δεν φεύγει σύντομα ώστε να είναι στην Κύπρο αυτή την κρίσιμη στιγμή και αυτό δεν είναι μόνο επιθυμία δική της αλλά και του ίδιου του ΓΓ του ΟΗΕ.
 

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος