Ικανοποίηση από Ειντε για τη συνάντησή του με την Επιτροπή

Την πρώτη της συνεδρία είχε σήμερα η δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή για την Εκπαίδευση, με τη συμμετοχή και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, ο κ. `Ειντε εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνάντησή του με την Επιτροπή, σημειώνοντας πως το θέμα της παιδείας είναι κρίσιμο για τη μελλοντική ενότητα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής από την ελληνοκυπριακή πλευρά Μιχαλίνος Ζεμπύλας ανέφερε πως κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση για τις ομάδες εργασίας που θα λειτουργούν, στο πλαίσιο της Επιτροπής, και η συζήτηση ήταν περισσότερο διαδικαστικής φύσεως. Ανέφερε επίσης πως η σημερινή ήταν και μια συνάντηση αλληλογνωριμίας των μελών της Επιτροπής.

Είπε πως δημιουργήθηκαν τρεις ομάδες εργασίες και έγινε κατανομή εργασίας σε αυτές, στο πλαίσιο των όρων εντολής της Επιτροπής, “ώστε να είμαστε πιο παραγωγικοί”.

Η μια ομάδα, ανέφερε θα εξετάσει τη βιβλιογραφία προκειμένου να βρει καλές πρακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Η δεύτερη, πρόσθεσε, θα δημιουργήσει ένα πλαίσιο για επαφή μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών και η τρίτη θα ασχοληθεί με τις πολιτικές για την παιδεία που μπορούν να προωθηθούν σε μια δικοινοτική ομοσπονδία, έτσι ώστε να εδραιωθεί η ειρηνική συμβίωση.

Ο κ. Ζεμπύλας είπε πως η κάθε ομάδα αποτελείται από 8-10 άτομα, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους μέλη της Επιτροπής.

Ανέφερε πως η ελληνοκυπριακή και η τουρκοκυπριακή πλευρά θα ενημερωθούν γραπτώς για το τί αποφασίστηκε στη σημερινή συνάντηση προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να προχωρήσουν με το έργο τους οι ομάδες εργασίας.

Σε ό,τι αφορά τον κ. `Ειντε είπε πως τους ανέφερε πως υποστηρίζει πλήρως το έργο και τις προσπάθειες της Επιτροπής και πως είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν.

Ο κ. Ζεμπύλας ανέφερε πως δεν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την επόμενη συνάντηση της Επιτροπής και πως τα μέλη της θα έχουν προσεχώς μια κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση.

“Σήμερα είχαμε μια πολύ καλή και εποικοδομητική συζήτηση. Αρκετοί από εμάς γνωριζόμαστε και από άλλες συνεργασίες που είχαμε πριν και έτσι είναι πολύ θετικό το κλίμα”, ανέφερε.

Δειτε Επισης

Η ενημέρωση για την παρουσία υποψηφίων στα εκλογικά κέντρα και τον ορισμό αντιπροσώπων
Στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων ο Κόμπος
Στην Κύπρο για επίσημη επίσκεψη ο Εμίρης του Κατάρ
Βάζουν μπρος την επιχείρηση συσπείρωσης, τρέχουν και δεν φτάνουν οι κομματικές ηγεσίες
Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Κ. Ιωάννου: Ο ΠτΔ εργάζεται με επιμονή για επανέναρξη συνομιλιών για Κυπριακό
Οι Ευρωεκλογές ως σταθμός για τις Βουλευτικές και τα απώτερα στοιχήματα των κομμάτων
Χρίστος Τσίγκης στον REPORTER: Έχουμε το πρόγραμμα και τις ικανότητες να πάρουμε τον Στρόβολο μπροστά
Δεν μετέβη στο Βαρώσι ο Γιλμάζ-Αποχώρησε από τα κατεχόμενα
Στήριξη στη Χλώρακα εξέφρασε ο ΠτΔ-«Η Πολιτεία θα είναι δίπλα της»