Με 'βαρύ' τίμημα για την Αθήνα επιστρέφουν οι δανειστές

 Επιβεβαιώνεται, όπως όλα δείχνουν, το θετικό σενάριο περί επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα για την υλοποίηση της δεύτερης – και εκτός απροόπτου τελικής φάσης – της πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.
Όπως είχε ήδη αναφέρει από το πρωί το News247, σύμφωνα με το θετικό σενάριο, εάν οι διαβουλεύσεις σε τεχνικό επίπεδο προχωρoύσαν γρήγορα και σημειωνόταν πρόοδος εντός των επόμενων 3-4 ημερών, δεν θα μπορούσε να αποκλειστεί μια συνεδρίαση των επιτελείς των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Euro Working Group) στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την επιστροφή του κουαρτέτου επί ελληνικού εδάφους τα επόμενα 24ωρα.

Τελικά φαίνεται πως το σενάριο επιβεβαιώνεται, με πολύ ωστόσο τίμημα…

Σύμφωνα με ανώτατη κυβερνητική πηγή που συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, νωρίτερα, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις νέες περικοπές στις συντάξεις, εάν πράγματι επιθυμεί να διανύσει την απόσταση που τη χωρίζει από τους δανειστές.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μειώσεις έως και 25% στις επικουρικές συντάξεις αλλά και στο ανώτατο «πλαφόν» της κύριας σύνταξης, προκειμένου Αθήνα και θεσμοί να φτάσουν ένα βήμα πιο κοντά σε συμφωνία στο μέτωπο του ασφαλιστικού. «Συμφωνία ακόμη δεν υπάρχει, αλλά με ορισμένες αλλαγές μπορεί να υπάρξει», αποκαλύπτει ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε πως οι δανειστές δεν εμφανίζονται τόσο αρνητικοί σε ό,τι αφορά την επανεξέταση της κυβερνητικής πρότασης για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 1,5%.

Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό, η ίδια πηγή επιβεβαίωσε πως οι διαφωνίες παραμένουν, ενώ σε ερώτηση για την ημερομηνία επιστροφής του κουαρτέτου στην Αθήνα, την τοποθέτησε «την ερχόμενη εβδομάδα».

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Μου φώναξε να πάω να δω την αρκούδα-Επιτέθηκε και την ψέκασε με σπρέι, ήταν τεράστια»
Άγριος ξυλοδαρμός Τουρκάλας από τον φυγόποινο επιχειρηματία σύζυγό της σε θαλαμηγό στη Μύκονο
Έρευνα κατά νοσοκομείου στην Ελλάδα-Δύο μητέρες έχασαν τα μωρά τους και μία δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί
Ο ρόλος του σπρέι πιπεριού και ο σκύλος στην επίθεση της αρκούδας στους ορειβάτες
Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη οι γονείς του μωρού που πέθανε στην Πάρο-Το άφησαν εκτεθειμένο στον ήλιο
Τρεις Βουλευτές των Σπαρτιατών χάνουν την έδρα τους με απόφαση του Εκλογοδικείου
Nεκρός ο ορειβάτης που έπεσε σε χαράδρα μετά από επίθεση αρκούδας
Θρίλερ με το νεκρό βρέφος στην Πάρο-Μαρτυρίες ότι οι γονείς το άφησαν στο αμάξι και πήγαν για μπάνιο
Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο ορειβάτης στη Δράμα που τον έσπρωξε η αρκούδα στη χαράδρα
Νεκρός 26χρονος σε airbnb της Θεσσαλονίκης-Τον εντόπισε η καθαρίστρια