Σουηδή ΥΠΕΞ: Αναγνώριση ρόλου ΗΕ και θρησκευτικών ηγετών στο Κυπριακό

Τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη μιας συμφωνίας στο Κυπριακό, χαιρέτισε  η Υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, αναγνωρίζοντας παράλληλα το ρόλο των θρησκευτικών ηγετών στη διαδικασία συμφιλίωσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Διαθρησκευτικού Διαλόγου που τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σουηδίας.

Μιλώντας την Τετάρτη στο σουηδικό Κοινοβούλιο, κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης για την εξωτερική πολιτική, η κ. Wallström είπε ότι «η Κυβέρνηση χαιρετίζει τις προσπάθειες των ΗΕ να καταλήξουν σε συμφωνία στο Κυπριακό», σημειώνοντας ότι «μια λύση θα ενίσχυε την εξουσία των ΗΕ και την δυνατότητα της ΕΕ να διαχειριστούν τις προκλήσεις στην περιοχή».

Η Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε τέλος ότι η Σουηδία έχει αναλάβει "μια μοναδική πρωτοβουλία για συνεργασία μεταξύ των θρησκευτικών ηγετών της Κύπρου, οι οποίοι έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία της συμφιλίωσης".

ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Εξέφρασε στήριξη σε παιδιά με γενετικές παθήσεις ο υπουργός Υγείας
Τελέστηκε η ορκωμοσία των νέων υπουργών κα υφυπουργών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη
Παίζει το χαρτί «δούναι και λαβείν» με την Ε.Ε. για παροχή ασφάλειας η Τουρκία-Προτεραιότητα η ένταξη για την Άγκυρα
Κατασχέθηκε ο σκύλος που επιτέθηκε σε γυναίκα στη Λεμεσό-Μεταφέρθηκε σε ασφαλές χώρο
Ανοίγει ο φάκελος αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Πέπλο μυστηρίου για την εξαφάνιση εκπαιδευτικού στην Ελλάδα-Η παγίδα και το κύκλωμα κρυπτονομισμάτων
Βήματα προόδου από την Κύπρο σε θέματα ισότητας φύλων-Οι δράσεις που τρέχει η Κυβέρνηση
Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Στάρμερ οι ηγέτες που θέλουν να στείλουν ειρηνευτικές δυνάμεις στην Ουκρανία
Έδωσε την εκκίνηση της «Διαδρομής Αγάπης» ο Αρναούτης-Γίνεται συλλογή χρημάτων για παιδιά με καρκίνο
Ξεφάντωσε στη Λεμεσό το βασιλικό ζεύγος του Καρναβαλιού του Ρίο