ΔΗΚΟ: Εκκρεμότητες σε όλες τις επαρχίες πλην Κερύνειας - Πάφου

Ανοικτά σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, πλην εκείνης της Κερύνειας όπου η σύνθεσή του έχει ανακοινωθεί και επισήμως, αλλά και της Πάφου,  παραμένουν τα ψηφοδέλτια του ΔΗΚΟ, ενόψει των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.

Υπενθυμίζεται πως στην Κερύνεια, οι τρεις υποψήφιοι του ΔΗΚΟ είναι κατ’ αλφαβητική σειρά οι: Αδάμος Ασπρής, Δρ. Πέτρος Κατσιολούδης (αριστίνδην υποψήφιος μετά από πρόταση του προέδρου του ΔΗΚΟ, μέλος της Μαρωνιτικής κοινότητας) και Ανδρέας Νικηταράς. Κλειστό, όπως έχει προαναφερθεί είναι και το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ στην Πάφο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του reporter.com.cy., στη Λευκωσία αναζητούνται ακόμη δύο υποψήφιοι, ενώ στις υπόλοιπες επαρχίες, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, παραμένει κενή μια θέση σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Δηλαδή, μία στη Λεμεσό, μία στην Αμμόχωστο και μία στην Λάρνακα
 
Η ηγεσία του ΔΗΚΟ, καταβάλλει τις τελευταίες ημέρες διαρκείς προσπάθειες και βρίσκεται σε συνεχείς διαβουλεύσεις με εν δυνάμει υποψήφιους, προκειμένου να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό την επίπονη, όπως εξελίσσεται για την ίδια, διαδικασία καταρτισμού των ψηφοδελτίων του κόμματος.
 
Στο πλαίσιο αυτό, οι σχετικοί χειρισμοί γίνονται στο ανώτατο δυνατό επίπεδο και με κάθε διακριτικότητα, μιας και- μεταξύ άλλων- οι λεπτές ισορροπίες εντός του ΔΗΚΟ, φαίνεται να επιτάσσουν άκρα μυστικότητα σε ό,τι αφορά την όλη υπό εξέλιξη προσπάθεια.
 
Σε μεγάλο ερωτηματικό, εξελίσσεται την ίδια ώρα η περίπτωση Μάριου Ματσάκη στην εκλογική περιφέρεια Λεμεσού, καθότι οι αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί-και μάλιστα έντονες- από στελέχη του κόμματος στην συγκεκριμένη επαρχία(σ.σ. στελέχη που θεωρούνται του στρατοπέδου Νικόλα Παπαδόπουλου), φέρονται να έχουν βάλει σε δεύτερες σκέψεις τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ ως προς την ορθότητα ή όχι της απόφασής του για συμπερίληψη του πρώην ευρωβουλευτή στο ψηφοδέλτιο.
 
Παρόμοιες αντιδράσεις, αξίζει να σημειωθεί, εκδηλώθηκαν το τελευταίο διάσημα και στην εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου, με φόντο την επιστροφή Ζαχαρία Κουλία και τη συμπερίληψή του στο κομματικό ψηφοδέλτιο.  

Όλα αυτά, υπό το πρίσμα και της άρνησης παραδοσιακών στελεχών του κόμματος σε διάφορες επαρχίες, να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΔΗΚΟ εξαιτίας των διαφωνιών τους με την ηγεσία του. 
 
 

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»