Το δώρο του Μπαμπινιώτη στον Ομήρου

Με την ύψιστη τιμητική διάκριση του κυπριακού Κοινοβουλίου, το αργυρό μετάλλιο με το έμβλημα της Βουλής των Αντιπροσώπων, τίμησε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου τον Καθηγητή Γλωσσολογίας, πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, Γεώργιο Μπαμπινιώτη.
 
“Υπηρέτης της ελληνικής γλώσσας και του ελληνικού πολιτισμού εδώ και δεκαετίες, ο κ. Μπαμπινιώτης προσέφερε τα μέγιστα τόσο στην επιστήμη της γλωσσολογίας, στον εκσυγχρονισμό της οποίας συνέβαλε όντας εκ των εισηγητών της Μοντέρνας Γλωσσολογίας στην Ελλάδα και εκ των πρώτων διδασκόντων των σύγχρονων μεθόδων αναλύσεως της γλώσσας, όσο και στην ελληνική λεξικογραφία” είπε ο κ. Ομήρου κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για απονομή του αργυρού μεταλλίου στον κ. Μπαμπινιώτη που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή.
 
Ο κ. Ομήρου είπε ότι τα οκτώ λεξικά που έχει εκδώσει μέχρι σήμερα ο κ. Μπαμπινιώτης, αποτελούν ανεκτίμητα εργαλεία και πρόσθεσε ότι με το επιστημονικό του έργο ο κ. Μπαμπινιώτης έχει συμβάλει στην εξέλιξη της ελληνικής γλώσσας τις τελευταίες δεκαετίες.

Στην αντιφώνησή του, ο κ. Μπαμπινιώτης εξέφρασε τη συγκίνηση και την ευγνωμοσύνη του που του δόθηκε η ευκαιρία με τον πιο επίσημο τρόπο να δώσει διάλεξη χθες βράδυ για τη δύναμη της ελληνικής γλώσσας ως μητρικής γλώσσας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Βουλή.
 
Ανέφερε ότι συνδέεται με την Κύπρο εδώ και πολλά χρόνια μέσω της συχνής του παρουσίας στο νησί με ομιλίες, μέσω επιστημονικής συνεργασίας και μέσω των χιλιάδων φοιτητών από την Κύπρο που έχουν φοιτήσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχουν υπάρξει μαθητές του, προσθέτοντας ότι “για όλους αυτούς και αυτές είμαι περήφανος ότι έμμεσα τουλάχιστον έχω συμβάλει σε μια προσπάθεια γλωσσικής ποιότητας στην αγαπημένη Κύπρο”.
Αναφερόμενος στην ελληνική γλώσσα, είπε ότι αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο που διαθέτει ο ελληνισμός.
 
Ο κ. Μπαμπινιώτης δώρισε στον κ. Ομήρου το τελευταίο του λεξικό, το Λεξικό των Πιο Απαιτητικών Λέξεων της Νέας Ελληνικής, που αποτελείται από τις 4,000 πιο απαιτητικές λέξεις της ελληνικής γλώσσας.
 
 

Δειτε Επισης

Με χαμηλές προσδοκίες βλέπει Γκουτέρες ο Πρόεδρος-Ναρκοπέδιο τα προαπαιτούμενα των Τούρκων
Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ