«Φρεσκάρισμα» διαδικασιών στο κοινοβούλιο

«Φρεσκάρισμα» διαδικασιών στο κοινοβούλιο
Προσπάθεια διαδικασίες και μέθοδοι να απλουστευτούν ώστε ο κανονισμός της Βουλής να διευκολύνει την ομαλότερη λειτουργία του σώματος
 
Πρόταση για άρση της εμπιστευτικότητας εγγράφων, που χαρακτηρίζονται ως απόρρητα και κατατίθενται στη Βουλή συζήτησε η ad hoc Επιτροπή για τον Κανονισμό της Βουλής. Στη συνεδρία συμμετείχαν εκπρόσωποι κομμάτων, εκπρόσωποι της Αρχής απορρήτου στο Υπουργείο Άμυνας και η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.
Η πρόταση που συζητήθηκε προνοεί όπως η Ολομέλεια να μπορεί να αποχαρακτηρίσει ένα εμπιστευτικό έγγραφο που κατατίθεται στη Βουλή, σημειώνοντας ωστόσο ότι η νομοθεσία είναι σαφέστατη ότι δηλαδή μόνο αυτός που χαρακτηρίζει ένα έγγραφο μπορεί να κάνει την αποχαρακτήριση.
Ταυτόχρονα, η Επιτροπή εξέτασε πρόταση νόμου των Οικολόγων, της Συμμαχίας Πολιτών και του ανεξάρτητου βουλευτή Ζαχαρία Κουλία που αφορά τα μονοεδρικά κόμματα που δεν έχουν πρόσβαση στα πρακτικά επιτροπών όπου δεν συμμετέχουν. Για το θέμα αυτό, ο κ. Λαμάρης είπε ότι είναι δίκαιο να ρυθμιστεί το ζήτημα αυτό.
Εξάλλου, ο κ. Λαμάρης είπε ότι η Επιτροπή συζήτησε και πρόταση του ΑΚΕΛ για μια σειρά αλλαγών έτσι ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική η δουλειά στις εργασίες της Βουλής και στην ολομέλεια που περιλαμβάνει σκέψεις για μείωση του ποσοστού που απαιτείται για συγκρότηση μιας κοινοβουλευτικής ομάδας.
Ένα άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι η αναπλήρωση του Προέδρου της Βουλής όταν απουσιάζει. Ο κανονισμός προβλέπει ότι είναι ο γηραιότερος εκτός και εάν αποφασίσει διαφορετικά το Σώμα. Θεωρούμε, είπε, ότι θα μπορούσε τα δύο μεγαλύτερα κόμματα - πλην αυτού που θα πάρει την προεδρία της Βουλής - να ορίσουν από έναν βουλευτή, ο οποίος θα αναπληρώνει, δεν θα είναι αντιπρόεδρος, αλλά θα αναπληρώνει στις εργασίες της ολομέλειας.


  

Δειτε Επισης

Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B