Αιγυπτιακό ΓεΣΥ με ... κυπριακό άρωμα

Την υπογραφή σύμβασης με το Υπουργείο Οικονομικών της Αιγύπτου, η οποία αφορά στην αναλογιστική – οικονομική μελέτη σχετικά με το προτεινόμενο Γενικό Σύστημα Ασφάλισης Υγείας της χώρας, ανακοίνωσε η Aon Hewitt Κύπρου.
 
Το προτεινόμενο γενικό σύστημα ασφάλισης υγείας στοχεύει στη δημιουργία ενός συστήματος που θα προσφέρει ιατροφαρμακευτική κάλυψη στο σύνολο των 90εκ. του πληθυσμού της Αιγύπτου. Το ισχύον σύστημα καλύπτει μόνο το 50% του πληθυσμού, ενώ τα έξοδα που επιβαρύνουν τους ίδιους τους ασθενείς αντιπροσωπεύουν το 60% των συνολικών ιατροφαρμακευτικών εξόδων στη χώρα.
 
Στο πλαίσιο της μελέτης θα εξεταστούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες του νέου συστήματος και οι επιπτώσεις στα δημόσια οικονομικά, ενώ παράλληλα θα εκπαιδευθεί ομάδα αναλογιστών του Υπουργείου Οικονομικών της Αιγύπτου.
 
Ο Φίλιππος Μαννάρης, Διευθυντής της Aon Hewitt στη Κύπρο και υπεύθυνος έργου για τη συγκεκριμένη εργασία, δήλωσε:
 
«Η Aon Hewitt έχει πετύχει σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης στις χώρες της Μέσης Ανατολής τα τελευταία χρόνια και αποτελεί σήμερα ένα από τους κύριους προμηθευτές αναλογιστικών υπηρεσιών σε συστήματα κοινωνικής ασφάλισης (συντάξεων & υγείας) αλλά και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε επιχειρήσεις της ευρύτερης περιοχής.  Η συνεργασία αυτή είναι μαρτυρία της υψηλής ποιότητας των υπηρεσιών που η Aon Hewitt  προσέφερε στην αγορά της Μέσης Ανατολής μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα έργο ιδιαιτέρων απαιτήσεων και υψηλής τεχνογνωσίας στα θέματα των παροχών υγείας, καθώς και τεχνογνωσία στον χώρο της κατασκευής πολύπλοκων αναλογιστικών μοντέλων που βοηθούν στην εκτίμηση των εξελίξεων του κόστους ανά τομέα παροχών υγείας (νοσηλείες, φάρμακα, γιατροί, διαγνώσεις κλπ), εκτίμηση των εσόδων του συστήματος και της μακροχρόνιας βιωσιμότητας του.»
 
Ανάλογα έργα της Aon Hewitt Κύπρου είναι η αναλογιστική μελέτη του συνταξιοδοτικού συστήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων της Σαουδικής Αραβίας, του Μπαχρέϊν και της Αιγύπτου.
 
Σημειώνεται ότι η Aon Hewitt Κύπρου είναι μέλος του διεθνούς ομίλου της Aon Hewitt, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς παγκοσμίως στον χώρο της παροχής αναλογιστικών υπηρεσιών καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού.
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία