Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για εργοδότηση ανέργων

Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, μεταξύ άλλων, για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας εντός του 2016 στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι εργοδότες και θα εμπεριέχονται τα προσόντα και η εμπειρία των εγγεγραμμένων ανέργων, ενημέρωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.
Η κ. Αιμιλιανίδου, η οποία ήταν καλεσμένη της Επιτροπής με στόχο την εξέταση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για το Υπουργείο της για το 2014, στις δηλώσεις της μετά τη συνεδρία ανέφερε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση για τα θέματα αυτά γιατί η ανεργία είναι θέμα που απασχολεί όλους μας».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημιουργία πλατφόρμας ανέργων, εξήγησε ότι η πρακτική που ακολουθείται τώρα είναι ότι το Τμήμα Εργασίας έχει όλα τα μητρώα για τους εγγεγραμμένους ανέργους και όταν κάποιος εργοδότης ζητήσει υπάλληλο, τότε με βάση τα στοιχεία μας στέλνουμε αυτούς οι οποίοι πληρούν τα προσόντα που ζητάει ο εργοδότης.
«Στόχος να υπάρχει μια ανοιχτή πλατφόρμα όπου όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, με βάση τα προσόντα τους και την εμπειρία τους, να μπορεί ελεύθερα οποιοσδήποτε εργοδότης να βρίσκει ποιοι είναι οι διαθέσιμοι προς εργασία», σημείωσε.
Σε ερώτηση για τα επιδόματα, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα δεν αλλάξαμε ούτε ένα κριτήριο για παροχή επιδομάτων, αντίθετα έχουμε εισαγάγει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε πολλά πρόσωπα ή οικογένειες που προηγουμένως δεν δικαιούνταν οτιδήποτε από το κράτος έτσι ώστε να γίνουν δικαιούχοι του ΕΕΕ. «Πέραν των 25.000 οικογενειών σήμερα είναι δικαιούχοι του ΕΕΕ», πρόσθεσε.



  

Δειτε Επισης

Αρχίζει η πολυαναμενόμενη ανάπλαση της Τσερίου-Σε δύο χρόνια η ολοκλήρωση του έργου, όσα αλλάζουν
Αναμένει την έκθεση γεγονότων για τις 15χρονες η Μιχαηλίδου-Το πρωτόκολλο όταν λείπει παιδί από στέγη
Αρχίζει ο διάλογος για το σύστημα διορισμών-Ακούει εκπαιδευτικούς και καθορίζει πλάνο το ΥΠΑΝ
Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B