Δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας για εργοδότηση ανέργων

Για τις προσπάθειες που καταβάλλονται, μεταξύ άλλων, για τη δημιουργία μιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας εντός του 2016 στην οποία θα έχουν πρόσβαση οι εργοδότες και θα εμπεριέχονται τα προσόντα και η εμπειρία των εγγεγραμμένων ανέργων, ενημέρωσε η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου την Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής.
Η κ. Αιμιλιανίδου, η οποία ήταν καλεσμένη της Επιτροπής με στόχο την εξέταση της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή για το Υπουργείο της για το 2014, στις δηλώσεις της μετά τη συνεδρία ανέφερε ότι «είμαστε ανοιχτοί σε οποιαδήποτε συζήτηση για τα θέματα αυτά γιατί η ανεργία είναι θέμα που απασχολεί όλους μας».
Απαντώντας σε ερώτηση για τη δημιουργία πλατφόρμας ανέργων, εξήγησε ότι η πρακτική που ακολουθείται τώρα είναι ότι το Τμήμα Εργασίας έχει όλα τα μητρώα για τους εγγεγραμμένους ανέργους και όταν κάποιος εργοδότης ζητήσει υπάλληλο, τότε με βάση τα στοιχεία μας στέλνουμε αυτούς οι οποίοι πληρούν τα προσόντα που ζητάει ο εργοδότης.
«Στόχος να υπάρχει μια ανοιχτή πλατφόρμα όπου όλοι οι εγγεγραμμένοι άνεργοι, με βάση τα προσόντα τους και την εμπειρία τους, να μπορεί ελεύθερα οποιοσδήποτε εργοδότης να βρίσκει ποιοι είναι οι διαθέσιμοι προς εργασία», σημείωσε.
Σε ερώτηση για τα επιδόματα, η κ. Αιμιλιανίδου ανέφερε ότι «μέχρι σήμερα δεν αλλάξαμε ούτε ένα κριτήριο για παροχή επιδομάτων, αντίθετα έχουμε εισαγάγει το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΕΕΕ), έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία και σε πολλά πρόσωπα ή οικογένειες που προηγουμένως δεν δικαιούνταν οτιδήποτε από το κράτος έτσι ώστε να γίνουν δικαιούχοι του ΕΕΕ. «Πέραν των 25.000 οικογενειών σήμερα είναι δικαιούχοι του ΕΕΕ», πρόσθεσε.



  

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ ζήτησε εκεχειρία 30 ημερών και ο Πούτιν μίλησε για νίκη στην Ουκρανία με τον Σι Τζινπίνγκ στο πλευρό του
Για αρκετό καιρό βρίσκονταν στην αποθήκη οι κροτίδες που προκάλεσαν φωτιά και εκρήξεις στη Λεμεσό
ΥΠΑΝ: Σε πραγματικότητα μετατρέπεται το όραμα ισότιμης προσχολικής αγωγής
Παγκόσμια πρωτιά Κύπρου στη μακροβιότητα ατόμων με θαλασσαιμία
Αποφεύγει να απαντήσει στις επικρίσεις ο Μορφάκης Σολομωνίδης-«Δεν ρίχνω λάδι στη φωτιά»
Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παραπέμπονται σε δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου οι τέσσερις ανήλικοι για τα επεισόδια στα Λειβάδια το Μ. Σάββατο
Επενδύει στη συμβολή της ΕΕ ο Πρόεδρος για το Κυπριακό-«Λειτουργεί προς την κατεύθυνση της Τουρκίας»
Προεκλογικές σκοπιμότητες βλέπει πίσω από τις αντιδράσεις για τους κυνηγούς ο ΠτΔ-«Οι θεσμοί να βρίσκουν τρόπο να συνεργάζονται»
Χειροπέδες σε 27χρονο για ληστείες περιπτέρων στη Λευκωσία