Χρυσή Αυγή στον Reporter: Έκανε φόνο, τι να του πούμε; Μπράβο;

Σε «παραδικαστικό κύκλωμα κατευθυνόμενο από τον Έλληνα πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά», αποδίδει η Χρυσή Αυγή την καθυστέρηση της δίκης του δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, ο οποίος είναι (ή τουλάχιστον ήταν) μέλος του κόμματος των εθνικιστών. 
 
Χρυσή Αυγή: «Η σύνδεση του φόνου του Φύσσα με τη Χρυσή Αυγή, οδηγεί τον Ρουπακιά εκτός φυλακής»
 
Σε δηλώσεις του στον Reporter, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, κληθείς να σχολιάσει αν η Χρυσή Αυγή αποκηρύττει τον Ρουπακιά, απάντησε ότι «έκανε φόνο. Τί να του πεις; Μπράβο; Βεβαίως αποκηρύττουμε τη δράση του και την καταδικάσαμε από την πρώτη στιγμή».
 
Πρόσθεσε ότι ο λόγος, για τον οποίο καθυστέρησε η διαδικασία εναντίον του Ρουπακιά ενώπιον του δικαστηρίου, με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός φυλακής, είναι η σύνδεση του περιστατικού (φόνος Φύσσα) με την Χρυσή Αυγή. Μια σύνδεση, είπε ο κ. Παναγιώταρος, που αποσκοπούσε στη στοχοποίηση της Χρυσής Αυγής, του Αρχηγού του κόμματος, βουλευτών και στελεχών.

«Είναι 30 μήνες προφυλακισμένος και ακόμη δεν έχει γίνει η εκδίκαση. Τόση καθυστέρηση. Δεν έχουμε καμία σχέση μαζί του, το φονικό καταδικάζεται», είπε ο κ. Παναγιώταρος.

«Η Ελληνική δικαιοσύνη συνέδεσε την υπόθεση Ρούπακια με μια ανύπαρκτη εγκληματική οργάνωση και γι΄αυτό καθυστέρησε η διαδικασία. Εμείς, οι κατηγορούμενοι, είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να κλείσει αυτή η υπόθεση», είπε ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Συμπλήρωσε ότι «παρατηρείται, όμως, κωλυσιεργία στη δικαστική διαδικασία εναντίον Ρουπακιά διότι συνέδεσαν, με τη Χρυσή Αυγή, ένα περιστατικό, μια συμπλοκή, ένα φόνο για να στοχοποιήσουν τον Αρχηγό Νίκο Μιχαλολιάκο».

Η καθυστέρηση οφείλεται σε αυτή τη "σύνδεση" καθώς και στο "παραδικαστικό κύκλωμα" Αθανασίου – Ντογιάκου, το οποίο κατευθυνόταν από τον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Ερωτηθείς αν αναμένει αθώωση της Χρυσής Αυγής, σε σχέση με τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ο Ηλίας Παναγιώταρος απάντησε: «Σαφώς. Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο για εγκληματική οργάνωση και δεν πρόκειται να υπάρξει όσο κι αν το πιέσουνε».
 
Παρέλευση του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης
 
Υπενθυμίζεται ότι σε λιγότερο από ένα μήνα από σήμερα, ο Γιώργος Ρουπακιάς θα αφεθεί ελεύθερος.

Ο δράστης της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα, αποφυλακίζεται στις 18 του ερχόμενου Μάρτη λόγω παρέλευσης του ανώτατου ορίου προσωρινής κράτησης  κι ενώ η πρωτόδικη δίκη για την υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της για να ολοκληρωθεί. 

Το υπ.αριθμόν 260/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας πάντως, με το οποίο παύει η προφυλάκιση του, ορίζει την επιβολή δύο περιοριστικών όρων στον κατηγορούμενο προκειμένου να εξασφαλίσει την παρουσία του στη δίκη .

Συγκεκριμένα του επιβάλλονται οι όροι :

Κατ΄  οίκον περιορισμός υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη με δυνατότητα μετάβασης μόνο στο δικαστήριο που διεξάγεται η δίκη σε αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, κατά τις ημέρες  δικασίμου,  με αστυνομική συνοδεία.
Απαγόρευση εξόδου από  τη χώρα. 

Ο Γ.Ρουπακιάς είχε αρχικά κριθεί προφυλακιστέος για τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αλλά αργότερα εκδόθηκε κι άλλο ένταλμα προσωρινής του κράτησης για το κακούργημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση. 



 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι
Χώρισαν και εκείνη απείλησε ότι θα στείλει «ροζ» βίντεο στην σύζυγό του
Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός στη Ρόδο-Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός
Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας
Νεαρός στη Θεσσαλονίκη χτύπησε τη μητέρα του και απείλησε να την σφάξει