Τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον πωλήθηκε αντί 35.000 δολαρίων

Μία τούφα από τα μαλλιά του Άγγλου μουσικού και ιδρυτή των Beatles, Τζον Λένον, πωλήθηκε το Σάββατο σε δημοπρασία που οργάνωσε ο οίκος Heritage Auction στο Ντάλας του Τέξας, αντί 35.000 δολαρίων.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του οίκου δημοπρασιών, Γκάρι Σρουμ, πρόκειται για τη μακρύτερη τούφα από τα μαλλιά του Τζον Λένον που έχει ποτέ δημοπρατηθεί. «Αυτή η τιμή ρεκόρ αντικατοπτρίζει την ιστορία αγάπης και λατρείας του κόσμου, εδώ και 50 χρόνια, για τον Λένον και τους Μπιτλς», πρόσθεσε ο ίδιος. Νέος κάτοχος της τούφας, μήκους περίπου 10 εκατοστών, είναι ο Βρετανός συλλέκτης Πολ Φρέιζερ. Όσο για την «ιστορία» της τούφας, πρώτος κάτοχός της μετά τον... Λένον ήταν ο Γερμανός κομμωτής Κλάους Μπάρουκ, ο οποίος είχε κουρέψει τον Άγγλο μουσικό το 1966 στο Αμβούργο. Ο Τζον Λένον προετοιμαζόταν εκείνη την εποχή για τα γυρίσματα της κωμωδίας «Πώς κέρδισα τον πόλεμο» του σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λέστερ. Υποδυόταν έναν στρατιώτη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην ίδια δημοπρασία, ένα εισιτήριο το οποίο τελικά δεν χρησιμοποιήθηκε για την πρώτη συναυλία των «Σκαθαριών» στις ΗΠΑ, στην Ουάσιγκτον το 1964, πωλήθηκε έναντι 30.000 δολαρίων. Ο Λένον γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1940 στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας και δολοφονήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου 1980 έξω από το σπίτι του στη Nέα Yόρκη. Οι Beatles έκαναν έντονη την παρουσία του κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πέρα από τον Τζον Λένον, ο οποίος ήταν τραγουδιστής και κιθαρίστας, στο συγκρότημα συμμετείχαν ο τραγουδιστής και μπασίστας Πολ Μακ Κάρτνεϊ, ο κιθαρίστας Τζορτζ Χάρισον και ο ντράμερ Ρίνγκο Σταρ.

Πηγή naftemporiki.gr  
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία