Ο συγκαταβατικός θείος Μάρξ

 
  • Ο θείος Μάρξ χαμογέλασε μέσα από την πυκνή γκρίζα γενειάδα του, καταφανώς ικανοποιημένος από την κρίση και την σύντομη, ακαριαία θα έλεγα, ανάλυση της σέξι ΟΝΕΔίτισσας.   –-Στο τέλος –μου είπε- θα καταλάβεις πως είναι κρυφή οπαδός μου.
  • Παραξενεύτηκα. Έσπρωξα στην άκρη του τραπεζιού τους σκονισμένους, κιτρινισμένους  κι ακαταλαβίστικους τόμους του Κάρολου κι ανέτρεξα στο ηλεκτρονικό αλφαβητάρι.   ... Έλλη Παπαγγελή  νεαρό μοντέλο και στέλεχος της ΟΝΝΕΔ. Είναι απόφοιτος της Σχολής Αρχαιολογίας, με έντονη πολιτική δράση και καριέρα στην πρώτη γραμμή του μόντελινγκ.
  • Εμπειρίες, λέει η Έλλη, απέκτησε από μικρή. «Στα 15 μου χρόνια απέρριψα τον κομμουνισμό γιατί διάβασα το "Κεφάλαιο" του Καρλ Μαρξ και είδα ότι ο άνθρωπος λέει βλακείες. Τότε είπα ότι κομμουνίστρια δεν θα γίνω ποτέ. Διαβάζω τα πάντα, από τα άπαντα του οικονομολόγου Μ. Κρίσμαν μέχρι το "Φωτιά και Τσεκούρι" του Ευ. Αβέρωφ». -Μάρξ-Αβέρωφ, σημειώσατε 2.
  • Έσκαψε βαθιά στη γνώση το κορίτσι. Εμβάθυνε, στα σπουδαία και στα σπουδαιότερα. «Καλό είναι όταν το φόρεμα που επιλέγουμε για τις βραδινές μας εμφανίσεις είναι τόσο εντυπωσιακό, να το συνδυάζουμε με ένα απλό παπούτσι». Διατύπωσε άποψη σχετικά με τον υπάλληλο security του Ηλεκτρικού και την ρατσιστική του συμπεριφορά σε βάρος του μετανάστη. «Δεν νιώθω ακροδεξιά. Ανήκω στη λαϊκή Δεξιά και πιστεύω ότι η χώρα μπορεί να αντέξει μόνο ένα ποσοστό λαθρομεταναστών. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τους νόμιμους μετανάστες».
  • Η Έλλη Παπαγγελή, σε ανύποπτο χρόνο, χαρακτήρισε «εφηβική» εξέγερση τα  γεγονότα του Πολυτεχνείου. «Ήταν μία εφηβική εξέγερση με την έννοια ότι δημιουργήθηκε από ένα πανεπιστήμιο». Κι  ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως δεν υπήρχαν νεκροί μέσα στο Πολυτεχνείο. Μίλησε ακόμη και για τα εσωτερικά του κόμματός της, «Η ΝΔ μπορεί να χωρέσει όλες τις απόψεις από το φιλελεύθερο Κέντρο και την καθαρή Δεξιά μέχρι και τη λαϊκή Δεξιά. Εγώ δεν στήριξα Σαμαρά στις προηγούμενες εκλογές για πρόεδρο. Ψήφισα την Ντόρα».
  • «Ποτ πουρί» για όλα τα κοσμογονικά γεγονότα λοιπόν, από την φουριόζα «μοντέλα», που μπήκε ακράτητη στον στίβο της δημοσιότητας. «Και το 1821 ήμασταν αγέννητοι και μιλάμε ως ιστορικοί για το τι έχει συμβεί». 

     
  • Μου φάνηκε πως ο θείος Μαρξ, από το πορτραίτο του, μου έκλεισε πονηρά το μάτι. Και η ξύλινη κορνίζα έχει ψυχή. Δεν λαμπυρίζει μόνο η εικόνα της Παναγίας στο Τραχώνι. -«Η κοπέλα κατά βάθος ασπάζεται τη θεωρία μου. –μου υπέβαλε ο Κάρολος-. Αφού την πρόλαβα και το διατύπωσα έγκαιρα, πως ο μαρξισμός είναι η θεωρία που προσαρμόζεται στο σύγχρονο και αυτοκαταργείται ακόμη, υπό το βάρος της εξέλιξης»
 
  • Η Έλλη πριν το μόντελιγκ, πρόλαβε κι ασχολήθηκε με αρχαιολογικές ανασκαφές. Τα θέματα που ηλικιακά-νοητικά την ξεπερνούσαν τα έφερε στα μέτρα της.
 
Γιάννης Κωστακόπουλος
kostakopoulosy@gmail.com


 

Δειτε Επισης

Η προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας από δηλώσεις του ΥΔΔΤ
Έξαρση εγκλήματος: Απ' ον μπορεί να δέρει το γάρο, δέρνει το σάμαν
Συνέχιση ή Μετατροπή Αλλοδαπής Ποινής στη Κύπρο
Πορεία Χριστοδούλας, η σύνοψη των αγώνων μας σήμερα
Δύο χρόνια έργων και προόδου στον Δήμο Γεροσκήπου
«Ηγεσία που κάνει τη διαφορά στην ΠΟΕΔ, με ΠΑΔΕΔ - Πρωτοπορία!»
Η προστασία από τις περιβαλλοντικές αλλαγές ως ανθρώπινο δικαίωμα,
Υποχρεωτική Νοσηλεία Ουσιοεξαρτημένων
Το τουριστικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Νότιας Λευκωσίας
Αδικήματα με ποινή Δια Βίου Φυλάκιση