Tα ψηφοδέλτια και η αθέατη πάλη δύο κόσμων στον ΔΗΣΥ…

Κόκκινο κτυπά για τα καλά ο υδράργυρος στον Δημοκρατικό Συναγερμό δεδομένης της έναρξης της αντίστροφης μέτρησης για τον καταρτισμό των ψηφοδελτίων του κόμματος. Ο συνωστισμός εν δυνάμει υποψηφίων, που θα ήθελαν δηλαδή να δουν τον εαυτό τους να καταλαμβάνει μια θέση στα συναγερμικά ψηφοδέλτια ενόψει βουλευτικών εκλογών, δημιουργεί συνθήκες πρωτοφανούς εσωκομματικού ανταγωνισμού.
 
Ο οδικός χάρτης
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η 4η Μαρτίου, ημερομηνία κατά την οποία ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ προτίθεται ν’ ανακοινώσει τον αριθμό των αριστίνδην υποψήφιων, καθώς και τον αριθμό αυτών που θα βρεθούν στα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ ως συνεργαζόμενοι(τα ονόματά τους θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο χρόνο).
Βάσει του Καταστατικού του ΔΗΣΥ, ο πρόεδρος της παράταξης έχει δικαίωμα για συμπερίληψη στα ψηφοδέλτια, οκτώ αριστίνδην υποψηφίων παγκύπρια. Τριών στη Λευκωσία, δύο στη Λεμεσό, δύο στην Αμμόχωστο, και από ένα σε Λάρνακα, Πάφο και Κερύνεια. Επισημαίνεται ότι οι αριστίνδην, όπως και οι συνεργαζόμενοι, εξασφαλίζουν αυτομάτως θέση στο ψηφοδέλτιο. Δηλαδή, χωρίς να πρέπει να λάβουν μέρος στις εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες. Κάτι ανάλογο ισχύει και για όσους και όσες ενδιαφέρονται να βρεθούν στα ψηφοδέλτια και καλύπτονται από τις πρόνοιες του Καταστατικού για  τις ποσοστώσεις. Προβλέπεται συγκεκριμένα, 30% συμμετοχή γυναικών και 20% συμμετοχή νέων μέχρι 45 ετών.
Με την ανακοίνωση του αριθμού των αριστίνδην και συνεργαζόμενων υποψηφίων, θα ξεκαθαρίσει ο τελικός αριθμός των διαθέσιμων για τα μέλη του κόμματος, θέσεων στα ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. 
 
Υποβολή υποψηφιοτήτων
Βάσει του οδικού χάρτη της Πινδάρου, στις 15 Μαρτίου θα υποβληθούν οι υποψηφιότητες απ’ όσα μέλη του κόμματος ενδιαφέρονται να βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του ΔΗΣΥ, ενώ στις 3 Απριλίου θα πραγματοποιηθούν οι Επαρχιακές Εκλογικές Συνελεύσεις. Οι Επαρχιακές Εκλογικές Συνελεύσεις, κατόπιν ψηφοφορίας,  θα επιλέξουν αριθμό υποψηφίων, κατά ένα μεγαλύτερο των ελευθέρων θέσεων. Τα αποτελέσματα θα διαβιβαστούν στη συνέχεια στο Πολιτικό Γραφείο(αναμένεται να συνέλθει στις 5 Απριλίου), το οποίο, με βάση το ευρύτερο κομματικό
συμφέρον και μετά από διαβούλευση με την αντίστοιχη Επαρχιακή Γραμματεία, θα καταρτίσει το τελικό ψηφοδέλτιο με αλφαβητική σειρά.
Ουσιαστικά, στο Πολιτικό Γραφείο παρέχεται η δυνατότητα να «κόψει» έναν από αυτούς που θα έχουν περάσει από την  «εξέταση» των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων, με τις πληροφορίες να θέλουν την Πινδάρου να έχει ήδη στο μυαλό της κάποιους υποψήφιους. Όχι για τις βουλευτικές, αλλά προς… αποκεφαλισμό.
 
 
Η ΝΕΔΗΣΥ…
Πάντως, ενόψει των Επαρχιακών Εκλογικών Συνελεύσεων, ρυθμιστικός είναι ο ρόλος που φαίνεται ότι φιλοδοξεί να διαδραματίσει η νεολαία του ΔΗΣΥ(ΝΕΔΗΣΥ), σε ό,τι αφορά τη σύνθεση των ψηφοδελτίων του κόμματος. Όπως πληροφορείται ο reporter.com.cy, στη ΝΕΔΗΣΥ έχουν εγγραφεί το τελευταίο διάστημα γύρω στις τρεις χιλιάδες νέα μέλη, ανεβάζοντας των αριθμό των μελών της- με δικαίωμα συμμετοχής στις Επαρχιακές Συνελεύσεις-σε περίπου δέκα χιλιάδες. 
 
…και οι φιλοσοφίες
Αυτό συμβαίνει, την ώρα που πληροφορίες κάνουν λόγο ύπαρξη δύο εντελώς διαφορετικών φιλοσοφιών εντός του ΔΗΣΥ, για μια διαμορφούμενη συγκρουσιακή τάση ανάμεσα στην αποκαλούμενη συντηρητική από την μια και φιλελεύθερη σχολή σκέψης από την άλλη, επί όλου του φάσματος της πολιτικής ατζέντας. Μάλιστα, η πραγματικότητα αυτή, όπως χαρακτηρίζεται απ’ όλους όσοι τη διαπιστώνουν, αναμένεται ν’ αποτυπωθεί έντονα στο πλαίσιο της διαδικασίας καταρτισμού των ψηφοδελτίων του κόμματος, και συγκεκριμένα στο πλαίσιο των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών.
 
Άρθρο με νόημα
Ένα άρθρο με αναφορές γεμάτες νόημα, στο οποίο ενδεχομένως ν’ αντικατοπτρίζεται και εσωτερική πάλη η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στον ΔΗΣΥ, είναι αυτό που δημοσίευσε πριν από λίγες μέρες, υπό τον τίτλο «Γιατί θα είμαι υποψήφιος», ο πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Πέτρος Δημητρίου. Μεταξύ άλλων γράφει: «Αβοήθητος στο δικό μου παραλήρημα ειλικρίνειας, δεν γουστάρω να μιλήσω για άλλα κόμματα. Η δική μου μάχη είναι εντός του Δημοκρατικού Συναγερμού. Εκεί που η πιο δικαιωμένη ιδεολογία της παγκόσμιας ιστορίας, οφείλει να συναντήσει την αποστολή του κόμματος. Να γίνει ένα με αυτό. Να το κατευθύνει. Να το δικαιώσει. Και έχουμε πολλά να αλλάξουμε. Μέχρι το νέο να πλαισιώσει το παλιό. Μέχρι που η ηγεσία που έσωσε τον τόπο από την οικονομική καταστροφή και κράτησε την ελπίδα στο κυπριακό ζωντανή να βρει άξιους παραστάτες. Μέχρι που θα έχουμε όλοι να αφηγηθούμε στις κόρες μας, μια ιστορία υπερηφάνειας χωρίς το ναι μεν αλλά… μέχρι που πραγματικό κριτήριο δεν θα είναι οι απειλές, που σβήνουν με ένα χάδεμα ή η αρεστότητα της παρανομίας μας, για την οποία και ακολούθως θα κομπάζουμε…»
 

Δειτε Επισης

Αποχώρησε από την εκδήλωση η ΕΔΕΚ-«Από υπερκομματική μετατράπηκε σε κομματική και αντικυβερνητική»
Έτοιμοι για διαπραγματεύσεις στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου-Συγκρατημένα αισιόδοξοι στο Προεδρικό
Έξω από το Προεδρικό πλήθος κόσμου-Διαμαρτυρία κατά της διαφθοράς στον απόηχο της παύσης Οδυσσέα (vid&pics)
Επανεκλέγηκε ο Ουνάλ Ουστέλ αρχηγός του ΚΕΕ στα κατεχόμενα
Συνάντηση Τατάρ – Γιλμάζ στην Άγκυρα
Ενημερώνει για αποτελέσματα MED9 για ξηρασία το Συμβούλιο ΕΕ η Παναγιώτου
Ετοιμότητα αναζήτησης λύσης στο Κυπριακό θα επαναλάβει ο Πρόεδρος σε Γκουτέρες
Τη σημαντικότητα της συνδεσιμότητας της ΕΕ με γειτονικές χώρες εξήρε ο Υπουργός Μεταφορών
Αυτή την καθοριστική στιγμή για την πατρίδα μας πρέπει να αναλάβουμε δράση διαμηνύει η ΠτΒ
«Μία μακρά, τραγική και υπερήφανη ιστορία»-Τιμήθηκαν οι ήρωες της Κατωκοπιάς