Η Δένεια δεν ήταν το μόνο περιστατικό εις βάρος Τουρκοκυπρίων

Το περιστατικό πυρπόλησης τα ξημερώματα της Κυριακής τεμένους στην Δένεια δεν είναι το πρώτο που στρεφόταν εναντίον Τ/Κ. Είναι το τρίτο στην σειρά τα τελευταία δυο χρόνια, 13 σχεδόν από τότε που επετράπη η διακίνηση ένθεν και ένθεν των οδοφραγμάτων.

Το πρώτο περιστατικό  συνέβη στις  26 Μαρτίου 2014 και προκάλεσε μεγάλους πολιτικούς και πολιτειακούς τριγμούς αφού είχε σαν αποτέλεσμα την παύση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του  μέχρι τότε Αρχηγού Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου.

Κατά τα επεισόδια μέλη του ΕΛΑΜ, εισέβαλαν στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο Πάνου Σολωμονίδη στη Λεμεσό, στην προσπάθειά τους να ματαιώσουν εκδήλωση για τις προοπτικές επίλυσης του κυπριακού, με κύριο ομιλητή τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν Τουρκοκύπριο δημοσιογράφο.

Ο πρόεδρος Αναστασιάδης έπαυσε τον αρχηγό της Αστυνομίας Μιχαλάκη Παπαγεωργίου αφού όπως ανέφερε στην επιστολή του προς τον κ. Παπαγεωργίου η Αστυνομία έστειλε καθυστερημένα ενισχύσεις, παρότι είχε προειδοποιηθεί 24 ώρες πριν. 

Για την υπόθεση συνελήφθησαν τρία άτομα τα οποία παραπέμπονται με την κατηγορία της οχλαγωγίας σε δίκη η οποία είναι ορισμένη για τις 12 Απριλίου.

Το δεύτερο περιστατικό
 
Ενώπιον δικαστηρίου, θα βρεθούν και τρεις νεαροί οι οποίοι συνελήφθησαν στην Λευκωσία αναφορικά με πετροβολισμό και πρόκληση ζημιών σε αυτοκίνητα Τ/Κ σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, κατά την διάρκεια διαδηλώσεων για την επέτειο ανακήρυξης του Ψευδοκράτους στις 16 Νοεμβρίου 2015. Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στα φώτα του πρώην Μιλάνο στην Έγκωμη, η δεύτερη στην Λεωφόρο Γρίβα Διγενή και η τρίτη στην οδό Χύτρων,  πάροδο της Λεωφόρου Σπύρου Κυπριανού.
  
 
 

Δειτε Επισης

Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη