Η Πρώτη Κυρία συναντήθηκε με τη Δήμαρχο της Σόφιας

Θέματα που αφορούν την πρόνοια και μέριμνα προς όσους έχουν ανάγκη την κοινωνική αρωγή στην Κύπρο και στη Βουλγαρία, πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο χώρες, καθώς επίσης και θέματα παιδείας, συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους η Δήμαρχος της Σόφιας, Yordanka Fandakova, με τη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας, Άντρη Αναστασιάδη, η οποία συνοδεύει τον Πρόεδρο στη Σόφια, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η κ. Αναστασιάδη, η οποία παρέστη στην επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας ενωρίτερα σήμερα, μετέβη στη συνέχεια στο Δημαρχείο της Σόφιας, όπου την υποδέχθηκε η Δήμαρχος της πόλης.

Ακολούθως, συνοδευόμενη από τη Δήμαρχο, η κ. Αναστασιάδη μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας.

Εξάλλου, το απόγευμα επισκέφθηκε το Ιατρικό Κέντρο Φροντίδας για Παιδιά «Αγία Σοφία», όπου ξεναγήθηκε στο Κέντρο, το οποίο αποτελεί επίσης στέγη φροντίδας για ορφανά παιδιά και για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής της, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψης του συζύγου μου στη Βουλγαρία, να βρίσκομαι εδώ σήμερα για να προσφέρω, μαζί με τους υπόλοιπους δωρητές, την ελάχιστη δυνατή βοήθεια συγκριτικά με την ανεκτίμητη αξία της υγείας, της θαλπωρή και της περίθαλψης, που οι ιατροί, το διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό προσφέρει καθημερινά στα παιδιά, που φιλοξενούνται στο Ιατρικό Κέντρο Φροντίδας”.

“Η Αγία Σοφία”, πρόσθεσε, “στεγάζει τον πόνο και την ορφάνια, προσφέροντας ελπίδα στα παιδιά που αντικρίζουν από πολύ νωρίς την γκρίζα όψη της ζωής και γεύονται από την τρυφερή τους ηλικία τον πόνο της ορφάνιας, της φτώχειας και της εγκατάλειψης, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα προβλήματα υγείας”.

Η κ. Αναστασιάδη ευχαρίστησε όσες κυπριακές εταιρείες έκαναν δωρεές για τις ανάγκες του Κέντρου Φροντίδας, διαβεβαιώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω της Πρεσβείας μας στη Σόφια, θα συνεχίσει να είναι αρωγός των ανεκτίμητων υπηρεσιών και του έργου που επιτελείται.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία