Οι νοσηλευτές ηχούν τις σειρήνες του κινδύνου στο YouTube

Με δύο βίντεο στο YouTube αποφάσισε ένας εκ των διαμαρτυρόμενων νοσηλευτών, ο Στέλιος Ιορδάνους, να στείλει το μήνυμα του κλάδου τους, ο οποίος κλάδος έχοντας να αντιμετωπίσει πληθώρα προβλημάτων τον τελευταίο καιρό δίνει το δικό του αγώνα διεκδικήσεων απέναντι στην κυβέρνηση.


Οι Νοσηλευτές όπως δείχνουν και τα βίντεο, ηχούν τις σειρήνες του κινδύνου και ζητούν ισότητα και δικαίωση, αλλά και την αναγνώριση του επιστημονικού τους έργου από την πολιτεία.


Πιο συγκεκριμένα τα αιτήματα των νοσηλευτών από την Κυβέρνηση αφορούν: 1) την άμεση έναρξη αποπαγοποίησης των 189 (161 γενικής νοσηλευτικής και 28 ψυχικής υγείας) θέσεων μόνιμου διορισμού, διαδικασία που εκκρεμεί στην ΕΔΥ από το 2011 και των θέσεων προαγωγής σε όλες τις δομές, 2) την άμεση μετατροπή και αντικατάσταση των συμβολαίων των εκτάκτων νοσηλευτών που έχουν συμπληρώσει 30 μήνες εργασίας, 3) τον άμεσο τερματισμό της παράνομης αποκοπής του 10 % στα συμβόλαια των εκτάκτων μετά την παρέλευση των 24 μηνών και αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, 4) τον καθορισμό αντιμισθίας για την αναμονή κλήσης για τον Υπερβαρικό και την αναπροσαρμογή της αντιμισθίας για την αναμονή κλήσης στις αγγειογραφείες.

ΠΑΣΥΝΟ: Παρασκηνιακές ενέργειες για να μην απεργήσουμε
 
Στο μεταξύ, η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) κατήγγειλε ότι “ορισμένοι εργάζονται παρασκηνιακά ώστε να παρεμποδίσουν τα μέλη της να απεργήσουν”.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει ότι “αιφνιδίως σήμερα μερικές ώρες πριν την εξαγγελθείσα από την συντεχνία απεργία, αποφασίστηκε να αυξηθεί ο αριθμός του προσωπικού ασφαλείας που είχε συμφωνηθεί ως αρκούντως ικανοποιητικός μεταξύ των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, των Διοικήσεων των Νοσηλευτηρίων και των συντεχνιών, μόλις την περασμένη Παρασκευή”.
 
“Αυτή η κίνηση, με πρόφαση την ασφάλεια των νοσηλευτηρίων, είναι φανερό ότι έχει γίνει αυτή τη χρονική στιγμή ώστε να παρεμποδιστούν τα μέλη μας και να μην λάβουν μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις», αναφέρει η ΠΑΣΥΝΟ και προσθέτει ότι “οι προσπάθειες καταβάλλονται ώστε να πληγεί ο απεργιακός μας αγώνας και να εξασθενήσει η δύναμη της συντεχνίας μας”.
 
Σημειώνει επίσης ότι το ΔΣ της συντεχνίας εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και μελετά να προβεί σε καταγγελίες σε επίσημα όργανα.
 

 

Δειτε Επισης

Τζόκερ έπαιξες; Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 14.600.000 ευρώ
Καθυστερήσεις επί καθυστερήσεων για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς και τα χρονοδιαγράμματα λήγουν
BINTEO: Άνοιξαν οι ουρανοί σε διάφορες περιοχές της Κύπρου-Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας στο κοινό
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Πότε θα τεθεί σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση
Εντός Οκτωβρίου στο Υπουργικό οι τροποποιήσεις για στεγαστικά σχέδια προσφύγων-Τι αλλάζει
Γραφεία κηδειών ζητούν από ιατρούς να εκδώσουν παράνομα πιστοποιητικά θανάτου επί πληρωμής
Ψάχνει τρόπους να ξεπεράσει τα εμπόδια για το «κτίΖΩ» το ΥΠΕΣ-Οι ευθύνες του δήμου και το plan B
Έτοιμη να δώσει φωνή στους πολίτες μέσω Νόμου η Κυβέρνηση-Online προτάσεις και συλλογή υπογραφών
Επ. Περιβάλλοντος: Δεν υπάρχει βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς ισότητα των φύλων
Υφ. Πολιτισμού: Στέγαση μέρους βιβλίων Ρ. Κατσελλή στην Κυπριακή Βιβλιοθήκη