Τους περίσσευσαν και λιμουζίνες

Με λιμουζίνες περίσσευμα έχει μείνει το κράτος. Μία  μεταχειρισμένη μερσεντές μεταφέρεται στο Προεδρικό για τη συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μία από τις καινούριες λιμουζίνες που αγοράστηκαν πρόσφατα μένει στο γκαράζ με σκοπό να παραδοθεί είτε στον νυν είτε τον επόμενο Πρόεδρο της (νέας) Βουλής, άλλη μία μένει αποθηκευμένη στο γκαράζ του υπουργείου Εσωτερικών και πέντε μεταχειρισμένες λιμουζίνες προορίζονται για να μεταφέρουν φιλοξενούμενους που επισκέπτονται την Κύπρο.
Όπως δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα Φιλελεύθερος, που επικαλείται επιστολή του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών προς τον Γενικό Ελεγκτή που κοινοποιήθηκε σε πολλούς αποδέκτες στην οποία γίνεται αναφορά για τρεις ενεργοβόρες λιμουζίνες οι οποίες χρησιμοποιούνται από κρατικούς αξιωματούχους και οι οποίες δεν πληρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας. Ο ίδιος ο Ελεγκτής, αναφέρει ότι επιβεβαιώθηκε η προχειρότητα της όλης διαδικασίας.
Ειδικά για τις καινούριες λιμουζίνες, στην επιστολή του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών αναφέρονται και τα εξής: «Σε σχέση με τη διάθεση των είκοσι καινούριων οχημάτων, σας πληροφορώ ότι έχουν παραληφθεί από τους δικαιούχους τα δεκαεννιά από αυτά. Τα δεκαοκτώ παραδόθηκαν πριν το τέλος του χρόνου, ενώ το δέκατο ένατο παραδόθηκε πρόσφατα για τις ανάγκες του υπουργού Εσωτερικών. Σημειώνεται ότι, ο υπουργός Εσωτερικών είχε προθυμοποιηθεί να αναμένει μέχρι την κατάληξη της οριστικής διάθεσης των καινούριων οχημάτων, καθότι το υφιστάμενο υπηρεσιακό όχημα που χρησιμοποιούσε μέχρι πρόσφατα βρίσκεται σε καλή κατάσταση».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, πέραν του Προέδρου της Βουλής, οι ακόλουθοι Δικαιούχοι για Αποκλειστική Χρήση χρησιμοποιούν οχήματα τα οποία δεν πληρούν τις πρόνοιες της νομοθεσίας σε σχέση με τον κυβισμό του κινητήρα και τις εκπομπές C02: • Πρώην Πρόεδρος της Βουλής Βάσος Λυσσαρίδης • Αρχηγός ΓΕΕΦ • Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου.
 
Όσον αφορά τα προηγούμενα οχήματα που χρησιμοποιούσαν οι αξιωματούχοι του κράτους στους οποίους παραδόθηκαν καινούργια, το ΗΜΥ ενημερώνει τον Γενικό Ελεγκτή ότι έχουν επιστραφεί. Το ΗΜΥ προχώρησε στην τεχνική αξιολόγηση όλων των εφεδρικών οχημάτων και έχει αποφασιστεί, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, η διατήρηση δύο εφεδρικών οχημάτων στο Τμήμα για χρήση σε περιπτώσεις βλαβών/δυστυχημάτων οχημάτων αξιωματούχων και πέντε οχημάτων στο Υπουργείο Οικονομικών για επίσημους φιλοξενούμενους (θα καλύψουν και τις σχετικές ανάγκες του Υπουργείου Εξωτερικών). Επιπρόσθετα, το Τμήμα ενημερώνει τον Ελεγκτή ότι η λιμουζίνα Μερσεντές 500 με αρ. εγγραφής ΚΧΒ 040 θα παραχωρηθεί στην Προεδρική Φρουρά για να χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη συνοδεία του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 
 

Δειτε Επισης

Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Στήριξη σε Παντελή Γεωργίου για το Δήμο Δυτικής Λεμεσού από το Volt
Συλλυπητήρια Λευκωσίας για τον θάνατο του Προέδρου και του ΥΠΕΞ του Ιράν
Τη σημασία της διμερούς συνεργασίας συζήτησαν Πρόεδρος της Βουλής και Ελληνας Υπ. Υγείας
Τέσσερις προτάσεις ΔΗΠΑ κυρίως προς τις τράπεζες για την οικονομία
Βούληση για διεύρυνση σχέσεων με Κύπρο εξέφρασε ο Πρόεδρος της Αλβανίας
Βλέπει τον Κινέζο Πρέσβη για το τερματικό ο Πρόεδρος-Νέοι ισχυρισμοί από την CPP
Αβάσιμοι οι «ισχυρισμοί» για τον Πόντο υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας