Πριν στεγνώσει το μελάνι στα εντάλματα Μπουλούτας και Φόρος αφέθησαν ελεύθεροι

Η Marfin Investment Group ανακοίνωσε ότι τα στελέχη της πρώην Marfin Λαϊκής Τράπεζας Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος εναντίον των οποίων εκδόθηκαν από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εντάλματα σύλληψης, αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Αθηνών.
 
«Ανακοινώνεται ότι, σε εκτέλεση των παρανόμως εκδοθέντων από την Κύπρο σχετικών ενταλμάτων σύλληψης, οι κ. Ευθύμιος Μπουλούτας και Μάρκος Φόρος παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και φυσικά αφέθησαν ελεύθεροι χωρίς κανένα περιοριστικό όρο πλην της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. Αλλά και αυτός ο περιοριστικός όρος θα ισχύσει μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.
 
Προστίθεται ότι «όλα τα υπόλοιπα που γράφονται στην Κύπρο περί `σύλληψης`, `να φορέσουν χειροπέδες`, `στο ψάξιμο για Μπουλούτα και Φόρο` κ.λπ. στερούνται, ως συνήθως, σοβαρότητος».
 
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα όπως εκδοθούν εντάλματα σύλληψης για τους Μπουλούτα και Φόρο, μετά την μη εμφάνισή τους στο Δικαστήριο για σκοπούς παραπομπής της υπόθεσης στο Κακουργιοδικείο.
 
Οι Ευθύμιος Μπουλούτας, πρώην Διευθύνοντας Σύμβουλος της Λαϊκής, Μάρκος Φόρος, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Νεοκλής Λυσάνδρου, μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και Παναγιώτης Κουννής πρώην Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος της Λαϊκής, κατηγορούνται για χειραγώγηση της αγοράς, για παραπλανητικές δηλώσεις, για συνωμοσία για την διάπραξη κακουργήματος και για τήρηση ψευδών λογαριασμών την περίοδο 2011.
 
 Τι δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης
 

Σε δηλώσεις του  ο Γενικός Εισαγγελέας ανέφερε ότι οι Μπουλούτας και Φόρος “παρουσιάστηκαν αυτοβούλως στην αρμόδια Εισαγγελία Εφετών Αθηνών και συνελήφθησαν κατ` εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν στην Κύπρο”.

Όπως είπε, τα δύο στελέχη της πρώην Λαϊκής δεν συγκατατέθηκαν στο να παραδοθούν στις κυπριακές αρχές οπότε το αίτημα της Κυπριακής Δημοκρατίας θα οριστεί για ακρόαση ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών. Ανέφερε, επίσης, ότι αποφασίστηκε όπως οι δύο εκζητούμενοι από τις κυπριακές αρχές μην τεθούν υπό κράτηση, ενώ τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου τους από την Ελλάδα.

Ο κ. Κληρίδης είπε ότι για όλη τη διαδικασία που αφορά στην εκτέλεση των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης υπάρχει μια προθεσμία μέχρι 60 ημερών με δυνατότητα παράτασης, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, για ακόμη 30 ημερών.

Σημειώνεται ότι το Δικαστήριο αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να αναβάλει τη διαδικασία παραπομπής των κατηγορουμένων στο Κακουργιοδικείο για τις 18 Μαρτίου στις 9 το πρωί προκειμένου να δοθεί χρόνος για την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης.

Σημειώνεται ότι οι άλλοι δύο Κύπριοι κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση Παναγιώτης Κουννής και Νεοκλής Λυσάνδρου εμφανίστηκαν κανονικά στο δικαστήριο και υπέγραψαν εγγυήσεις για εξασφάλιση της παρουσίας τους στην επόμενη δικάσιμο.

 
 

Δειτε Επισης

Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι
Χώρισαν και εκείνη απείλησε ότι θα στείλει «ροζ» βίντεο στην σύζυγό του
Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός στη Ρόδο-Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός
Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας
Νεαρός στη Θεσσαλονίκη χτύπησε τη μητέρα του και απείλησε να την σφάξει