Με bitcoins από το darkweb αγόρασε τα ναρκωτικά ο Βρετανός

Μπροστά σε ένα νέο τρόπο αγοράς ναρκωτικών βρέθηκε για πρώτη φορά χθες η ΥΚΑΝ. Νεαρός 23χρονος Βρετανός μόνιμος κάτοικος Κονιών Πάφου βρήκε τρόπο και παρήγγειλε πληρώνοντας με bitcoin, χωρίς να γίνει χρήση πιστωτικής κάρτας, με τη χρήση φόρουμ, «dark web», που ήταν άγνωστο ως τώρα στην ΥΚΑΝ, ναρκωτικά (30 γραμμάρια κάνναβης) τα οποία και παρέλαβε χθες ταχυδρομικά από τον Καναδά. Η ποσότητα των ναρκωτικών, εντοπίστηκε μετά από έλεγχο, του εν λόγω δέματος από μέλη του Τελωνείου. Ενημερώθηκε η ΥΚΑΝ (Επαρχιακό Κλιμάκιο Πάφου) και αφού η οικία του 23χρονου, τέθηκε υπό παρακολούθηση, το δέμα παραδόθηκε στον παραλήπτη του.

Αμέσως μετά, μέλη της ΥΚΑΝ, δυνάμει δικαστικού εντάλματος, διενήργησαν έρευνα στην οικία, όπου εντόπισαν το δέμα. Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν επίσης, σε δωμάτιο της οικίας τρία υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ύψους πέντε εκατοστών περίπου, καθώς και εξοπλισμός, που χρησιμοποιείται για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης. Πέραν των πιο πάνω, ως τεκμήρια παραλήφθηκαν επίσης δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές, που εντοπίστηκαν κατά την έρευνα.
Η ΥΚΑΝ διενεργεί εξετάσεις για να φανεί κατά πόσον παραγγέλθηκαν και στο παρελθόν ναρκωτικά με τον ίδιο τρόπο. Επίσης θα ληφθούν μέτρα ώστε να παρακολουθείται ο συγκεκριμένος ιστότοπος, παρόλο που προστατεύεται.

Τι είναι το «dark web»
Στην ουσία πρόκειται για μικρές και καλά προφυλασσόμενες, από τις παραδοσιακές μηχανές αναζήτησης δίκτυα στα οποία δρουν κυκλώματα σωματεμπόρων, εμπόρων όπλων, ναρκωτικών, κλεπταποδόχων και άλλων.
Προκειμένου να εισέλθει κάποιος σε αυτές τις σελίδες και να περιηγηθεί, θα πρέπει να χρησιμοποιεί ειδικά λογισμικά τα οποία θα του εξασφαλίζουν την ανωνυμία του μπλοκάροντας ουσιαστικά τα ψηφιακά του ίχνη. Αυτό θα το επιτύχει χρησιμοποιώντας προγράμματα Tor ή αλλιώς «The Onion Router», το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτοδημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια για τις ανάγκες του ναυτικού των ΗΠΑ. Η λέξη onion (κρεμμύδι) υποδηλώνει τα πολλαπλά «στρώματα» που χρησιμοποιεί κατά τη λειτουργία του ώστε να κρύβει τους χρήστες πίσω από μια αόρατη κουρτίνα. Όταν λοιπόν κάποιος στείλει μια πληροφορία (ή ένα αρχείο) από έναν υπολογιστή σε έναν άλλο, αυτή θα «ταξιδέψει» κρυπτογραφημένα μέσα από τα μονοπάτια που δίνουν οι συνδεδεμένοι υπολογιστές.
 
 






 
 
 
  
 
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας