Γαλλία: Διάσημο εστιατόριο επιτρέπει την είσοδο σε σκυλιά αλλά όχι σε τραπεζικούς
15:57 - 19 Φεβρουαρίου 2016
Όσοι τραπεζικοί θέλουν να απολαύσουν το φαγητό του γαλλικού εστιατορίου Les Ecuries de Richelieu τρώνε «πόρτα»...
Ο ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου, βραβευμένου με αστέρι Michelin, στη δυτική Γαλλία, απαγόρευσε την είσοδο στους τραπεζικούς για να εκδικηθεί αυτούς που δεν του χορήγησαν δάνειο.
Ο 30χρονος Αλεξάντρ Καλέ δεν μπορεί να κρύψει την οργή του, για το ότι η τράπεζα, του αρνήθηκε δάνειο, ύψους 70 χιλιάδων ευρώ, για να ανοίξει ένα δεύτερο εστιατόριο.
Ξεκαθαρίζοντας τις άγριες προθέσεις για την συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία, στην είσοδο του εστιατορίου , υπάρχει το ακόλουθο μήνυμα: «Τα σκυλιά είναι ευπρόσδεκτα , οι τραπεζικοί απαγορεύονται, εκτός αν πληρώσουν το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ».
«Μόλις καταλάβω ότι ένας πελάτης είναι τραπεζικός, δεν τον αφήνω να μπει στο εστιατόριο. Μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είμαι σκυλί , έτσι κι εγώ δεν τους επιτρέπω την πρόσβαση . Δεν πρόκειται βέβαια να αστυνομεύω την είσοδο του εστιατορίου», τόνισε ο ίδιος στη γαλλική εφημερίδα Le Figarο.
Η κίνηση του Γάλλου εστιάτορα αντανακλά την δυσφορία πολλών Γάλλων επιχειρηματιών που αισθάνονται ότι δεν λαμβάνουν οικονομική στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο.
«Εστιάτορες, επιχειρηματίες είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα: κάθε φορά που θέλουμε να ανοίξουμε μία επιχείρηση ,πρέπει να τα κάνουμε όλα μόνοι μας...», επισημαίνει ο Γάλλος εστιάτορας.
Ο ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου, βραβευμένου με αστέρι Michelin, στη δυτική Γαλλία, απαγόρευσε την είσοδο στους τραπεζικούς για να εκδικηθεί αυτούς που δεν του χορήγησαν δάνειο.
Ο 30χρονος Αλεξάντρ Καλέ δεν μπορεί να κρύψει την οργή του, για το ότι η τράπεζα, του αρνήθηκε δάνειο, ύψους 70 χιλιάδων ευρώ, για να ανοίξει ένα δεύτερο εστιατόριο.
Ξεκαθαρίζοντας τις άγριες προθέσεις για την συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία, στην είσοδο του εστιατορίου , υπάρχει το ακόλουθο μήνυμα: «Τα σκυλιά είναι ευπρόσδεκτα , οι τραπεζικοί απαγορεύονται, εκτός αν πληρώσουν το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ».
«Μόλις καταλάβω ότι ένας πελάτης είναι τραπεζικός, δεν τον αφήνω να μπει στο εστιατόριο. Μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είμαι σκυλί , έτσι κι εγώ δεν τους επιτρέπω την πρόσβαση . Δεν πρόκειται βέβαια να αστυνομεύω την είσοδο του εστιατορίου», τόνισε ο ίδιος στη γαλλική εφημερίδα Le Figarο.
Η κίνηση του Γάλλου εστιάτορα αντανακλά την δυσφορία πολλών Γάλλων επιχειρηματιών που αισθάνονται ότι δεν λαμβάνουν οικονομική στήριξη από τον τραπεζικό κλάδο.
«Εστιάτορες, επιχειρηματίες είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα: κάθε φορά που θέλουμε να ανοίξουμε μία επιχείρηση ,πρέπει να τα κάνουμε όλα μόνοι μας...», επισημαίνει ο Γάλλος εστιάτορας.
Πηγή protothema.gr