Παρουσιάστηκε το λογότυπο της εξάμηνης Κυπριακής Προεδρίας του ΣτΕ

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την προετοιμασία της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης δόθηκε το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Λευκωσία, όπου παρουσιάστηκε και το λογότυπο της εξάμηνης Προεδρίας.

Νωρίτερα, συνεδρίασε Υπουργική Επιτροπή υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών και τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Παιδείας και Πολιτισμού, Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εσωτερικών, καθορίζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες που θα επιδιώξει να υλοποιήσει η Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας από τις 22 Νοεμβρίου, όταν θα αναλάβει από την Εσθονία, μέχρι τις 19 Μαΐου 2017, όταν θα παραδώσει στην Τσεχία.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκε επίσης βραβείο στον νικητή του μαθητικού διαγωνισμού για το λογότυπο, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής και η Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου Λευκή Μιχαηλίδου.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Προεδρίας, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η στόχευση επικεντρώνεται στα δικαιώματα και τις ελευθερίες για όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση, στην αγωγή δημοκρατικού πολίτη και στην υπεροχή του κράτους δικαίου.

Οι τρεις προτεραιότητες αποβλέπουν στην ενδυνάμωση της δημοκρατικής ασφάλειας στην Ευρώπη, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Το λογότυπο της Προεδρίας ήταν αποτέλεσμα μαθητικού διαγωνισμού, τον οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές της Κύπρου.

 
Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο μαθητής του Λυκείου Ακρόπολης, Αλέξανδρος Νεοφύτου, ο οποίος κέρδισε χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ και τη σειρά βιβλίων «Κύπριοι Καλλιτέχνες» των εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, ίσης αξίας.

Επίσης απονεμήθηκαν έπαινοι στη Μαρία Ηλία, μαθήτρια από το Λύκειο Δασούπολης και τον Στάθη Λαουρή, μαθητή του Λυκείου Κύκκου Πάφου.

Στο δικό της χαιρετισμό, η κ. Μιχαηλίδου συνεχάρη όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση της Προεδρίας.

 
 

Δειτε Επισης

Σοβαρά λάθη και ευθύνες καταλογίζει η Ελεγκτική σε ΤΔΕ για τις έξυπνές στάσεις-«Μικρές με μηδενική ορατότητα»
Λειτουργούν μόνο 16 από τους 26 ναυαγοσωστικούς πύργους στη Λεμεσό-Προβληματισμός για την υποστελέχωση
Στους 37 βαθμούς θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι την Παρασκευή
Ψάχνουν λύσεις για τους αγρότες και την έλλειψη νερού-Επί τάπητος το νομοσχέδιο για τα εξώδικα σε πολίτες
Καρότο και μαστίγιο Γεώργιου σε Τυχικό-Αντιφατικές ενέργειες για μνημόσυνο και διαμονή στην Αρχιεπισκοπή
Ένα στους δύο ΑμεΑ δεν λαμβάνουν επίδομα στην Κύπρο-«Η αναπηρία δεν συνεπάγεται με περιθωριοποίηση»
Εισηγείται άμεσα διαβουλεύσεις με οργανώσεις αναπήρων και Υφυπουργείο Πρόνοιας η Επ. Διοικήσεως
Ξεκαθαρίζει το Τμ. Περιβάλλοντος για τους πύργους στη Λάρνακα-«Δεν γνωμοδοτεί βάσει του ποιος είναι ο αιτητής»
Απειλές δέχονται μέλη του προσωπικού του Τμήματος Τελωνείων-«Έχουν ενταθεί επικίνδυνα, δεν μας πτοούν»
Στελεχωμένοι οι 11 από 19 ναυαγοσωστικούς πύργους της Λάρνακας-Ποια τα κριτήρια πρόσληψης