Παρουσιάστηκε το λογότυπο της εξάμηνης Κυπριακής Προεδρίας του ΣτΕ

Το εναρκτήριο λάκτισμα για την προετοιμασία της ανάληψης της Κυπριακής Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης δόθηκε το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Υπουργείο Εξωτερικών, στη Λευκωσία, όπου παρουσιάστηκε και το λογότυπο της εξάμηνης Προεδρίας.

Νωρίτερα, συνεδρίασε Υπουργική Επιτροπή υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών και τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Παιδείας και Πολιτισμού, Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εσωτερικών, καθορίζοντας τους στόχους και τις προτεραιότητες που θα επιδιώξει να υλοποιήσει η Λευκωσία, κατά τη διάρκεια της Προεδρίας από τις 22 Νοεμβρίου, όταν θα αναλάβει από την Εσθονία, μέχρι τις 19 Μαΐου 2017, όταν θα παραδώσει στην Τσεχία.

Στην εκδήλωση απονεμήθηκε επίσης βραβείο στον νικητή του μαθητικού διαγωνισμού για το λογότυπο, ενώ την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Καδής και η Διευθύντρια του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου Λευκή Μιχαηλίδου.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Προεδρίας, ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η στόχευση επικεντρώνεται στα δικαιώματα και τις ελευθερίες για όλους τους ανθρώπους χωρίς καμία διάκριση, στην αγωγή δημοκρατικού πολίτη και στην υπεροχή του κράτους δικαίου.

Οι τρεις προτεραιότητες αποβλέπουν στην ενδυνάμωση της δημοκρατικής ασφάλειας στην Ευρώπη, είπε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Το λογότυπο της Προεδρίας ήταν αποτέλεσμα μαθητικού διαγωνισμού, τον οποίο διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας στα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές της Κύπρου.

 
Νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε ο μαθητής του Λυκείου Ακρόπολης, Αλέξανδρος Νεοφύτου, ο οποίος κέρδισε χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ και τη σειρά βιβλίων «Κύπριοι Καλλιτέχνες» των εκδόσεων του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, ίσης αξίας.

Επίσης απονεμήθηκαν έπαινοι στη Μαρία Ηλία, μαθήτρια από το Λύκειο Δασούπολης και τον Στάθη Λαουρή, μαθητή του Λυκείου Κύκκου Πάφου.

Στο δικό της χαιρετισμό, η κ. Μιχαηλίδου συνεχάρη όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη διοργάνωση της Προεδρίας.

 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Διόρισαν νέο δικηγόρο οι μοναχοί για το Συνοδικό-Δεν θα ζητήσουν αναβολή, επανήλθε όμως ο Βαβούσκος