Η μικρή σύνταξη που έγινε μικρότερη

Η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ), σε ανακοίνωσή της, εκφράζει μεγάλη λύπη για το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας δεν έχει αντιληφθεί το σοβαρό πρόβλημα που, όπως αναφέρει, έχει δημιουργηθεί, προσθέτοντας ότι χιλιάδες συνταξιούχοι διαμαρτύρονται, ύστερα από τη νέα μείωση που υπέστη η μικρή επιταγή ή και την αποκοπή της σε κάποιους που έπαιρναν κάθε μήνα ως συμπλήρωμα της χαμηλής τους σύνταξης με βάση το σχέδιο ενίσχυσης των συνταξιούχων με χαμηλά εισοδήματα.

Η ΕΚΥΣΥ θα ανέμενε από το Υπουργείο Εργασίας να διερευνήσει και να συζητήσει το πρόβλημα που παρουσιάστηκε για χιλιάδες συνταξιούχους και όχι να μιλά για ανυπόστατους ισχυρισμούς.

“Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό των τόκων και της επιχορήγησης από τον ΚΟΑΠ στο συνολικό εισόδημα των συνταξιούχων με αποτέλεσμα να μειώνεται ή να αποκόπτεται τελείως η μικρή επιταγή, η ΕΚΥΣΥ επιμένει ότι δεν πρέπει να υπολογίζονται οι τόκοι μέχρι 1500 ευρώ, ούτε η επιχορήγηση από τον ΚΟΑΠ. Είναι μια πρόταση που υπέβαλε η Οργάνωσή μας επανειλημμένα στην Υπουργό Εργασίας, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή με αποτέλεσμα το κόψε-κόψε από τα δικαιώματα των συνταξιούχων να συνεχίζεται”, σημειώνεται.

Η ΕΚΥΣΥ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση δεν λαμβάνει υπόψη τους λόγους για τους οποίους οι χαμηλοσυνταξιούχοι υποχρεώθηκαν και με δυσκολίες κάποιοι τα κατάφεραν να έχουν κάποιες αποταμιεύσεις για να τις χρησιμοποιήσουν στα δύσκολα χρόνια, ιδιαίτερα τώρα που τα νοσοκομεία εξαιτίας της μη εφαρμογής του ΓΕΣΥ δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τους δικαιούχους.

Η ΕΚΥΣΥ, καταλήγει η ανακοίνωση, θα ζητήσει συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας για συζήτηση των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι.  

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας