Πήγαν και στον Πρόεδρο οι ταξιτζήδες

Ειρηνική εκδήλωση διαμαρτυρίας με παράταξη οχημάτων έξω από το Προεδρικό Μέγαρο πραγματοποίησε σήμερα ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών και Οδηγών Αστικών Ταξί Λευκωσίας, ο οποίος προειδοποιεί ότι εάν σε ένα μήνα δεν επανέλθει ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόσης Τσιόλας με λύσεις, όπως τους υποσχέθηκε, τότε θα κατέλθουν σε πιο δυναμικά μέτρα.

Πάγια αιτήματα του Συνδέσμου είναι η άδεια οδικής χρήσης-πιάτσες, πάταξη της παρανομίας και του αθέμιτου ανταγωνισμού και η μείωση του υψηλού κόστους εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας επιδόθηκαν υπομνήματα ενημέρωσης και διαμαρτυρίας στον Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου, Θεοδόση Τσιόλα, ο οποίος τους είπε ότι χρειάζεται περίοδο ενός μήνα, προκειμένου να διαβουλευθεί με τα αρμόδια Τμήματα.

Από την πλευρά τους, οι οδηγοί ταξί προειδοποίησαν ότι εάν σε ένα μήνα δεν επανέλθει ο κ. Τσιόλας με λύσεις, τότε θα κατέλθουν σε πιο δυναμικά μέτρα.
 
 
Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Παναγιώτης Κυλίλης, είπε ότι τα αιτήματα τους είναι διαχρονικά, σημειώνοντας ότι οι οδηγοί ταξί έχουν να κάνουν με τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα λεωφορεία, αφού όταν έκαναν τα λεωφορεία, δεν έκαναν μελέτη που να περιλαμβάνει και τον οδηγό ταξί.

Πρόσθεσε ακόμα ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός από πρώην συναδέλφους τους που έχουν πουλήσει τις άδειες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται το επάγγελμα και έχουν καταγγελθεί πάρα πολλές φορές.

Ο κ. Κυλίλης έκανε λόγο για απειλές από ένστολους λειτουργούς του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, λέγοντας: “Δεν δεχθήκαμε μόνο τώρα απειλές. Το έχουν ξανακάνει. Στην προηγούμενη εξαγγελθείσα στάση εργασίας, που μετά από συσκέψεις την ακυρώσαμε, την επομένη, ο κ. Κολέτας που βγήκε και με διαψεύδει, εγώ τον προκαλώ. Την επόμενη έγιναν καταγγελίες σε οδηγούς ταξί για παραβίαση της άδειας οδικής χρήσης, γιατί πήγαν να κάνουν τη δουλειά τους, γιατί πήγαν να πιάσουν πελάτες για να βγάλουν το ψωμί τους, το μεροκάματό τους.”

Υποστήριξε ακόμα ότι ένστολοι λειτουργοί έλεγαν "Πείτε του Προέδρου σας να κλείσει το στόμα του, για να μην του το κλείσουμε. Και θα υποφέρετε όλοι επειδή μιλά αυτός ο κύριος”, κατά την έκφρασή του. Είπε ακόμα ότι “τη Δευτέρα ήρθαν και μου το είπαν εμένα προσωπικά στο ΤΟΜ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, μου είπαν ότι θα μου πιάσουν την άδεια.”

Στο υπόμνημα, που επέδωσαν στον κ. Τσιόλα, ο Σύνδεσμος ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατεπείγουσες διευθετήσεις για μία συνάντηση μαζί του, ώστε να προσπαθήσουν να βρουν μία λογική με κατεύθυνση τη λύση των προβλημάτων που μαστίζει τον κλάδο των οδηγών ταξί.

“Γνωρίζουμε ότι το θέμα μας δεν θα έπρεπε να βρίσκεται ενώπιον σας, όχι μόνο από θέμα χρόνου ο οποίος σας είναι λιγοστός με τα καίρια ζητήματα της Δημοκρατίας τα οποία σας απασχολούν, και ότι υπάρχουν οι θεσμοί και μηχανισμοί που θα έπρεπε να τα λύσουν, δυστυχώς όμως είναι αυτοί οι θεσμοί και μηχανισμοί που μας ώθησαν στην προτροπή της έσχατης αυτής κίνησης να θίξουμε το θέμα μας ενώπιον σας καταγγέλλοντας τους”, γράφουν οι οδηγοί ταξί στο υπόμνημά τους.

Οι οδηγοί ταξί ζητούν από τον ΠτΔ όπως υιοθετήσει τις ταπεινές τους απόψεις και μεριμνήσει ως προς τη διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων των επαγγελματιών αυτοκινητιστών οδηγών αστικών ταξί με την εξουσία που του δίνει η θέση του, το Σύνταγμα και με προτέρημα την απόλυτη κυριότητα της λογικής του, εναντίον των αδικιών που διαδραματίζονται καθημερινώς και αποτελούν εμπόδιο αλλά και παρακώλυση στη εύρυθμη λειτουργία των αστικών ταξί και στα εργασιακά δικαιώματα των οδηγών και υπαλλήλων εταιρειών ταξί.

“Μία κοινωνία για να προχωρήσει μπροστά, πρέπει συνεχώς να εκσυγχρονίζεται και να ταυτίζεται με τα δεδομένα μιας σύγχρονης εξελισσόμενης αγοράς η οποία σήμερα τρέχει με ιλιγγιώδης ταχύτητα, εφόσον το σήμερα είναι παρελθόν γιατί ήδη περιμένουμε το αύριο, το μέλλον, τότε γιατί η απαίτηση από τον κλάδο στο οποίο ανήκει ο Σύνδεσμος να είναι στάσιμος και ξεχασμένος. Αν αυτό λέγεται απαίτηση, τότε ναι έχουμε τη απαίτηση να εκσυγχρονιστεί ο κλάδος μας. Θεωρούμε ότι με ειλικρίνεια τα άνω εμφανίζουν τα πραγματικά δεδομένα και πράξεις που μόνο ο παραλογισμός θα μπορούσε να τα δικαιολογήσει και όχι μια Δημοκρατική χώρα σαν τη Κύπρο μας”, προσθέτουν.
ΚΥΠΕ
 

 


 
 

Δειτε Επισης

Προς συνομολόγηση Μνημονίου Συνεργασίας με Επίτροπο Ισότητας Φύλων το ΕΤΕΚ
Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας και δημοσιογράφος Γιώργος Ηλιάδης
Συνεχίζεται η ταλαιπωρία-Νέες καθυστερήσεις στο Μάντσεστερ λόγω της διακοπής ρεύματος
Με ηλιόλουστο καιρό γιορτάζει τον Κατακλυσμό η Κύπρος-Στους 39 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Απογοήτευση συνταξιούχων με τους 6.600 δικαιούχους για διακοπές-«Σαν μια σταγόνα στον ωκεανό»
Το λίφτινγκ στις παραλίες της Κύπρου σε «plastic free»-Οι οκτώ που άλλαξαν, οι απαγορεύσεις και οι στόχοι
Κίνδυνος για ανάφλεξη τα οχήματα που θερμαίνονται στον ήλιο-Τι πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί
ΒΙΝΤΕΟ: Χάος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ λόγω της διακοπής ρεύματος-Ακυρώθηκε πτήση προς Πάφο
Καθυστερήσεις πτήσεων προς Κύπρο λόγω διακοπής ρεύματος στο αεροδρόμιο του Μάντσεστερ
Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού για το τριήμερο του Κατακλυσμού.