Κατάδικος για φόνο στην Λάρνακα το 2012 κρεμμάστηκε στο κελί του

Αυλαία  στο οικογενειακό του δράμα έριξε την περασμένη Τρίτη στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, ο 35χρονος Γιώργος Κυριακίδης, ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης για την δολοφονία  της 30χρονης Θεσσαλονικιάς σύζυγου του Χριστίνας Καλαϊτζίδου μητέρας των τριών παιδιών τους, το 2012 στην Λάρνακα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών της Νιγρίτας τον βρήκαν κρεμασμένο μέσα στο κελί του.

Η οικογενειακή τραγωδία ξεκίνησε τον Μάρτιο 2012. Ο 35χρονος στραγγάλισε τη σύζυγό του και σκηνοθέτησε την δολοφονία της να μοιάζει με ατύχημα, βάζοντας φωτιά στο κρεβάτι της. Αρνήθηκε ότι την σκότωσε, αλλά γρήγορα αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός τους ήθελε να τον χωρίσει και ότι είχαν οικονομικές διαφορές μεταξύ τους. Μετά από αγώνα δυο χρόνων στον οποίο αποδύθηκαν οι γονείς της άτυχης Χριστίνας οι οποίοι ήταν σίγουροι πως ο θάνατος της κόρης τους δεν ήταν τυχαίος, έγινε εκταφή της σωρού της και Ελλαδίτης Ιατροδικαστής επιβεβαίωσε τους φόβους τους.

Τον Μάρτιο του 2014 κάτω από την πίεση των στοιχείων τα οποία άρχισαν να έρχονται στην επιφάνεια, ο Κυριακίδης ομολόγησε την πράξη του και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών. Ο ίδιος ζήτησε να εκτίσει την ποινή του στην Ελλάδα, μακριά από την Κύπρο και τα παιδιά του. Στη Σκύδρα Πέλλας, άλλωστε, είχε συγγενείς. Το αίτημά του έγινε δεκτό και τον περασμένο Δεκέμβριο μεταφέρθηκε στις φυλακές Νιγρίτας Σερρών.

Να σημειώσουμε ότι ο Κυριακίδης προσπάθησε να θέσει ανεπιτυχώς ξανά τέλος στην ζωή του πέρσι το καλοκαίρι όταν βρισκόταν στις Κεντρικές φυλακές Λευκωσίας αλλά έγινε έγκαιρα αντιληπτός από τους δεσμοφύλακες.
Την Τρίτη όμως τα κατάφερε. Κατά τη διάρκεια ελέγχων στα κελιά, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Νιγρίτας Σερρών  βρήκαν τον 35χρονο κρεμασμένο από αυτοσχέδια αγχόνη, που είχε φτιάξει με τα σεντόνια του και έδεσε στο παράθυρο του κελιού, γράφοντας τον τραγικό επίλογο στο οικογενειακό δράμα.
 
  
 
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας