Βρήκε τον τρόπο να κάνει την τυφλή γυναίκα του να χαμογελάσει

  Ο κύριος και η κυρία Kuroki από την Ιαπωνία, ζούσαν ευτυχισμένοι στη φάρμα τους, παράγοντας γαλακτοκομικά προϊόντα και μεγαλώνοντας τα δυο τους παιδιά. Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 1956 και για χρόνια φρόντιζαν ένα κοπάδι με 60 αγελάδες, και έκαναν όνειρα την ημέρα που θα πάρουν τη σύνταξή τους και θα κάνουν μαζί τον γύρο της Ιαπωνίας. Μέχρι που η μοίρα τους χτύπησε την πόρτα και η κυρία Kuroki έχασε τελείως την όρασή της, μετά από επιπλοκές του διαβήτη.

Το γεγονός πως δεν θα μπορούσε να ταξιδέψει και να χαρεί όλα όσα μια ζωή ονειρευόταν τη στενοχώρησε τόσο πολύ, που έφτασε σε σημείο να πάθει κατάθλιψη, με αποτέλεσμα να αρνείται σχεδόν να βγαίνει από το σπίτι.  

Ο σύζυγός της, όμως, ήταν αποφασισμένος να της αλλάξει γνώμη, οπότε βάλθηκε να βρει τον τρόπο που θα έκανε την αγαπημένη του γυναίκα να ξαναβγεί έξω και να βρει πάλι το κέφι της.  Και η ιδέα για αυτό δεν άργησε να έρθει.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο ηλικιωμένος Ιάπωνας είδε μια μέρα ένα ροζ λουλούδι Moss Phlox, γνωστό και ως Shibazakura, ανθισμένο στο χωράφι τους. Σκεφτόμενος πως για να βιώσει κανείς την ομορφιά ενός τέτοιου λουλουδιού χρειάζεται εκτός από την όραση και την όσφρησή του, ήταν που του ήρθε και η ιδέα να φτιάξει έναν τεράστιο κήπο με χιλιάδες τέτοια λουλούδια, ώστε όταν ανθίσουν η σύζυγός του να μπορεί να απολαύσει την ομορφιά τους αλλά και να έρθει κόσμος να τα δει από κοντά και να χαρεί ακόμη περισσότερο με τους επισκέπτες.

 

 

Ο Kuroki φύτεψε τους πρώτους σπόρους πριν από δέκα χρόνια, τους οποίους έκτοτε φροντίζει προσωπικά, με αποτέλεσμα σήμερα, ο κήπος που ονειρευόταν για την γυναίκα του να μην έχει γίνει μόνο ο λόγος που η κυρία Kuroki ξαναβρήκε την χαρά της αλλά κι ένας για να επισκέπτονται την πόλη Shintomi κάθε χρόνο, από τέλη Μαρτίου μέχρι Μάιο, περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι από ολόκληρο τον κόσμο.

 

 

 Το πιο ωραίο σε όλο αυτό είναι πως οι επισκέπτες λένε πως ο λόγος που διαλέγουν να πάνε εκεί είναι μεν τα δεκάδες χιλιάδες λουλούδια, αλλά περισσότερο από όλα τους ελκύει η ιστορία αγάπης του ζευγαριού των ηλικιωμένων. Κι αν είναι τυχεροί, συνήθως τους πετυχαίνουν να κάνουν βόλτες ανάμεσα στα χιλιάδες λουλούδια...    

 

 

 

 

Πηγή: www.lifo.gr

Δειτε Επισης

Έφοδοι στην Ταϊβάν-Ερευνούν διασυνδέσεις της Gold Apollo με τους βομβητές που εξερράγησαν στον Λίβανο
Ο διευθυντής της εφημερίδας Novaya Gazeta-Europe διώκεται ποινικά στη Ρωσία
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινά μαχητικά έπληξαν 30 εκτοξευτές ρουκετών και υποδομές της Χεζμπολάχ
Μυστήριο με την ματαίωση της κοινής εμφάνισης του Τραμπ με τον Πολωνό πρόεδρο Ντούντα
Επιτροπή του ΟΗΕ κατηγορεί το Ισραήλ για παραβίαση τη συνθήκη δικαιωμάτων του παιδιού στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Απίστευτος ο Ερντογάν-Πήγε σε ζαχαροπλαστείο και ζήτησε... φραπέ
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Lufthansa, Air France παρατείνουν αναστολή πτήσεων προς Τελ Αβίβ, Ιράν, Βηρυτό
ΒΙΝΤΕΟ: Τρόμος σε πτήση-Λίγο μετά την απογείωση άνοιξαν μύτες, αιμορραγούσαν αυτιά επιβατών