Αποχώρησε διαφωνώντας από τη συζήτηση για Τηλεοπτικούς Οργανισμούς ο ΔΗΣΥ

Αποχώρησε από τη συζήτηση του Νόμου περί Ραδιοφωνικών και Τηλεοπτικών Οργανισμών ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ Νίκος Νουρής λόγω διαφωνίας του με τον τρόπο διεξαγωγής της συζήτησης.

Όπως δήλωσε μετά τη συνεδρία, είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό νομοθέτημα για το οποίο ο ΔΗΣΥ σήμερα κατέθεσε τη διαφωνία του για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η συζήτηση, “πολύ απλά γιατί η πολυπλοκότητα του όλου θέματος επέβαλλε, κατά τη δική μας εκτίμηση, να προηγηθεί μια καλύτερη προετοιμασία της όλης συζήτησης”.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νουρής δήλωσε πως μέσα από τη μελέτη του συγκεκριμένου νομοθετήματος, έχει διαγνώσει ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πιθανές συγκρούσεις με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, υπάρχουν ασάφειες όσον αφορά τα θέματα άσκησης ελέγχου στα θέματα κυρίως των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών.

“Ως εκ τούτου η δική μας εισήγηση ήταν να αποταθούμε εγγράφως προς τη Νομική Υπηρεσία να δοθούν οι συγκεκριμένες απαντήσεις και στη συνέχεια να προχωρήσουμε. Από τη στιγμή που δεν έγινε αποδεκτή η δική μας συζήτηση και από τη στιγμή που από την έναρξη της συζήτησης διεφάνη ακριβώς ότι υπήρχε μια σύγχυση σε ό,τι αφορά τις απαντήσεις που δίνονταν, ο ΔΗΣΥ έκρινε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει στη συζήτηση και δηλώσαμε ότι δεν μπορούμε να συμμετέχουμε στη συζήτηση και επιφυλασσόμαστε να καταθέσουμε γραπτώς τις θέσεις μας”, είπε.

Η Βουλευτή του ΔΗΚΟ Αθηνά Κυριακίδου είπε πως είναι ένα πολύπλοκο νομοσχέδιο, του οποίου κάποια κομμάτια του είναι εναρμονιστικά, και είναι υποχρέωση της Βουλής για να μην πληρώσουμε αποζημιώσεις να προχωρήσουμε στις εναρμονιστικές πρόνοιες.

“Όμως επειδή ακόμα και αυτές οι εναρμονιστικές πρόνοιες περιέχουν ερωτηματικά στην πρακτική εφαρμογή, στο πώς επηρεάζεται η λειτουργία των ΜΜΕ, ζητήσαμε πρακτικές εξηγήσεις. Σε αυτές τις πρακτικές εξηγήσεις δυστυχώς υπάρχει κάποια παρερμηνεία από κάποιους, οι οποίοι δεν εννοούν να κατανοήσουν ότι θέλουμε να γνωρίζουμε πώς θα είναι η επόμενη μέρα στα ΜΜΕ με τη ψήφιση του νομοσχεδίου και ότι όταν υποβάλλουμε τέτοιες ερωτήσεις δεν έχουμε κανένα, μα κανένα συμφέρον”, είπε.

ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Η ανάγνωση του τουρκικού Τύπου ενόψει Γενεύης-«Κρίσιμες συνομιλίες»
Παίζει το χαρτί «δούναι και λαβείν» με την Ε.Ε. για παροχή ασφάλειας η Τουρκία-Προτεραιότητα η ένταξη για την Άγκυρα
Ανοίγει ο φάκελος αγνοούμενοι της κυπριακής τραγωδίας ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
Ανακοίνωσε τη μετάβαση Γκουτέρες στη Γενεύη ο Ντουζαρίκ-«Η συνάντηση θα δώσει ευκαιρία για ουσιαστικές συζητήσεις»
Οι ανακατατάξεις στο σκηνικό, οι αριθμοί-εργαλείο και οι ανησυχητικές ενδείξεις για τα κόμματα
Η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ τοποθετείται-Η θέση της Κύπρου είναι στο ΝΑΤΟ
Αυτή είναι η ομάδα που θα πλαισιώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γενεύη
Κατηγόρησε τον Πρόεδρο ότι συμπεριφέρεται σαν «άτακτο παιδί» ο Τατάρ-«Δεν υπάρχει επιστροφή πίσω»
Τουρκοκυπριακές συντεχνίες στηρίζουν λύση στη βάση των παραμέτρων του ΟΗΕ
Μόνο οι άνω των 100 ετών που δεν λαμβάνουν σύνταξη θα διαγράφονται από τους εκλογικούς καταλόγους