Λεγόμενο «υπ. εξωτερικών»: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις

Σημαντική πρόοδος καταγράφεται στις διαπραγματεύσεις για επίτευξη μιας συνολικής συμφωνίας στο Κυπριακό αναφέρει σε γραπτή δήλωση του το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών των κατεχομένων, προσθέτοντας, ότι βρίσκονται σε ένα σημαντικό στάδιο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, το “υπεξ” αναφέρει, επίσης, ότι παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις, η ad-hoc επιτροπή συνεχίζει το έργο της εναρμόνισης της τ/κ κοινότητας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο προκειμένου ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί στα κατεχόμενα από την πρώτη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας.

Σχολιάζοντας την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να θέσει την Ομάδα Δράσης για την τ/κ κοινότητα υπό την άμεση εποπτεία του Προέδρου Juncker και του Αντιπροέδρου Dombrovskis, το “υπεξ” αναφέρει ότι η προσδοκία με τη νέα ρύθμιση είναι είναι όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσφέρει μεγαλύτερη στήριξη στη διαπραγματευτική διαδικασία, επιτρέποντας στην τ/κ κοινότητα να ολοκληρώσει έγκαιρα τις απαραίτητες προετοιμασίες.

Αναφέρει ακόμη ότι η τ/κ κοινότητα παραμένει αποφασισμένη να ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας αμοιβαία αποδεκτής συμφωνίας, στη βάση των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών και του κοινής διακήρυξης της 11ης Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της αποστολής καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών.

Αναφέρει, τέλος ότι το καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας το συντομότερο δυνατόν, χωρίς να χαθεί περισσότερος χρόνος.

ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Μπορεί όντως να συλληφθεί ο Νετανιάχου;-Η ουσιαστική ισχύς του εντάλματος και η διαδικασία
Στο ΣΓΥ ο ΥΠΕΞ, ενημερώνει για συμμόρφωση επί συστάσεων για κράτος δικαίου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Προτεραιότητα Α. Ιωσήφ η προώθηση ανέγερσης Τεχνικής-Γεωργικής Σχολής
Συζήτησε με τον Πρέσβη της Κίνας τις διαφορές που προέκυψαν με την CPP ο Πρόεδρος
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Προεκλογική ανταλλαγή πυρών-Οι «συνήγοροι των τραπεζών» και η «ΑΚΕΛική λαίλαπα»
Σοβαρός τραυματισμός μοτοσικλετιστή σε τροχαίο στη Λάρνακα