Αυτή είναι η αιτία των υψηλών θερμοκρασιών μέσα Φεβρουαρίου

Αυτή η θερμή αέρια μάζα που επηρεάζει τις τελευταίες ώρες την περιοχή της Κύπρου, είναι η αιτία για τις ασυνήθιστες για την εποχή υψηλές θερμοκρασίες.
 

Αν και μέσα Φεβράρη το θερμόμετρο θα αγγίξει σήμερα τους 28 βαθμούς ενώ παρόμοιο θα είναι το σκηνικό και για τις επόμενες μέρες.

 


Αυτή η αέρια μάζα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δορυφών που πάρθηκαν γύρω στις 9.00 το πρωί προερχόμενη από τα νοτιοδυτικά και την περιοχή της Σαχάρα κατευθύνεται ανατολικά καλύπτοντας και τη χώρα μας.

Επιπλέον η σκόνη που μεταφέρεται από την αέρια μάζα της βορειοδυτικής Αφρικής επηρεάζει προς τα πάνω το θερμόμετρο, ενώ κάνει ακόμη πιο αποπνικτική την ατμόσφαιρα, για τις ευπαθείς κυρίως ομάδες του πληθυσμού.

 
Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας προειδοποιεί
 
Εξάλλου το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων με σημερινή ανακοίνωση του συμβουλεύει το κοινό και ιδιαίτερα τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους λόγω της αυξημένης σκόνης που υπάρχει στην ατμόσφαιρα.
 
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι σήμερα και ώρα 09:00 οι μέσες ωριαίες τιμές συγκέντρωσης εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων με διάμετρο μικρότερη των 10 μ m (PM 10 ) στην ατμόσφαιρα, ήταν αυξημένες και κυμάνθηκαν μεταξύ 29 και 140 μ g /m 3   (μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο).
 
Ως εκ τούτου, προσθέτει, αναμένεται ότι η μέση 24ωρη τιμή θα υπερβεί την αντίστοιχη οριακή τιμή των 50 μ g /m 3    που έχει καθοριστεί με βάση τη σχετική νομοθεσία.
 
Σημειώνει επίσης ότι ότι η τελευταία 24ωρη μέση τιμή για την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016 κυμάνθηκε μεταξύ 22 και 67 μ g /m 3   ανάλογα με την περιοχή.
 
Λόγω του μικρού μεγέθους των εισπνεύσιμων αιωρούμενων σωματιδίων και της πιθανής αρνητικής επίδρασής τους στην ανθρώπινη υγεία, το κοινό και ιδιαίτερα οι ευάλωτες ομάδες πληθυσμού (παιδιά, ηλικιωμένοι και ασθενείς) συμβουλεύονται να αποφεύγουν να κυκλοφορούν σε ανοικτούς χώρους μέχρι να παρέλθει το φαινόμενο που παρατηρείται, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
 

Δειτε Επισης

Αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της τριμερούς ο ΠτΔ-«Ήμουν έτοιμος να ανακοινώσω θετικά μέτρα»
Συννεφιασμένος ο καιρός-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Αρχίζει το κτίσιμο των νέων προσφυγικών πολυκατοικιών-Αγκάθι οι πέντε που αρνούνται να φύγουν
Κάποιοι ζώνονται απ' τα Φ(ε)ιδία, άλλοι τον αποθεώνουν κι άλλοι πρέπει να ανησυχούν για το πολιτικό μέλλον
Οι διώξεις και το ξέφρενο πάρτι εκατομμυρίων από τους σφετερισμούς-Ξανά ενώπιον Κακουργιοδικείου ο Αϊκούτ
Διέταξε έρευνα το ΥΠΑΝ μετά τις καταγγελίες παιδιών με ΔΕΠΥ-Στα σκαριά τροποποίηση της νομοθεσίας
Ο Τατάρ ως «δικηγόρος» των σφετεριστών, οι εσωτερικές πιέσεις και η πολιτική κρίση στα κατεχόμενα
Ικανοποίηση ΥΠΑΝ για απαγόρευση χρήσης κινητών-Προχωρεί στον εξωραϊσμό του σχολικού περιβάλλοντος
Έκκληση Ομάδα Πρωτοβουλίας για μη αδειοδότηση νέας βιομηχανικής μονάδας σε Δάλι-Λατσιά
Απαγόρευσε τη χρήση των κινητών στα σχολεία Μέσης η Βουλή-Πράσινο στις αλλαγές ΥΠΑΝ