Ψάχνουν "πατέντα" για το εκλογικό μέτρο ΕΥΡΩΚΟ-Ελένη Θεοχάρους

Σε «πολύ καλό δρόμο» βρίσκονται οι συζητήσεις μεταξύ ΕΥΡΩΚΟ και Κινήματος Αλληλεγγύης για ενδεχόμενη συνεργασία στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές μεταξύ του προέδρου του κόμματος Δημήτρη Συλλούρη και της Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο της συνεργασίας μεταξύ ΕΥΡΩΚΟ-Κινήματος Αλληλεγγύης θα αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης σε σημερινό συνέδριο του ΕΥΡΩΚΟ, στο οποίο όμως δεν θα παραβρεθεί η Ελένη Θεοχάρους.

Πάντως, Ελένη Θεοχάρους και Δημήτρης Συλλούρης δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε καμιά συμφωνία.

Υπάρχουν επίσης κάποια εμπόδια, τα οποία πρέπει να ξεπεραστούν για να ευδοκιμήσει μια τέτοια συνεργασία, όπως για παράδειγμα το εκλογικό μέτρο. Αν το κόμμα του κ. Συλλούρη και το Κίνημα της κ. Θεοχάρους αποφασίσουν να συνεργαστούν και να κατέλθουν στις εκλογές ως δύο κόμματα, τότε θα πρέπει να εξασφαλίσουν πάνω από 10%.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης έχει δηλώσει πρόσφατα ότι το κόμμα του δεν θα συμπράξει και δεν θα συνεργαστεί με κανένα από τα υφιστάμενα κόμματα στις βουλευτικές εκλογές.

“Πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσουμε ένα διάλογο με την κ. Ελένη Θεοχάρους και το Κινημά της της Αλληλεγγύης, για να δούμε αν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε συνεννόηση”, είχε αναφέρει ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.
 
 
 

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Με καλή θέληση και με συγκεκριμένες θέσεις να προσέλθει στη Νέα Υόρκη η Ε/κ πλευρά
Ν. Παπαδόπουλος: Πρέπει να στηρίξουμε τον Πρόεδρο για να διεκδικεί και όχι να προτείνουμε υποχωρήσεις
Κύπρος και Γαλλία υπογράφουν αναβαθμισμένη στρατηγική εταιρική συμφωνία-Προανήγγειλε επίσκεψη Μακρόν ο Πρόεδρος
Αναμένει εισήγηση από Νομική Υπηρεσία για πολλαπλές συντάξεις ο ΠτΔ-«Η Βουλή επέλεξε κάτι διαφορετικό, απόλυτα σεβαστό»
Με εναλλακτικά σενάρια μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Ξεκάθαρος στόχος η επανέναρξη συνομιλίων
Συνεχίζει τις επαφές ο Τατάρ ενόψει της πολυμερούς στη Νέα Υόρκη
Πάει με τις γνωστές προθέσεις στην πενταμερή ο Τατάρ-«Επωφελής συνεργασία σε πρακτικά ζητήματα μέχρι να βρεθεί κοινό έδαφος»
Στήριξη Κύπρου σε στρατηγική Κομισιόν για εμπορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ εξέφρασε ο Υπ. Ενέργειας
Καταγγέλλει πέντε χρόνια απραξίας και εκφράζει χαμηλές προσδοκίες για την πενταμερή ο Έρχιουρμαν
Μια διαφορετική πενταμερή αναμένει ο Τατάρ-«Έχει στην τσέπη του τα θέματα ενέργειας και οδοφραγμάτων»