Ο ένας της έκανε λάθος διάγνωση και ο άλλος εγχείρηση χωρίς λόγο

Απόφαση που ανοίγει νέους δρόμους στις υποθέσεις σοβαρών τραυματισμών και ιατρικών ευθυνών  μπορεί να θεωρηθεί η απόφαση του Επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας αναφορικά με τον τραυματισμό ο οποίος είχε σαν αποτέλεσμα η ασθενής να καταλήξει παράλυτη μετά από την περίθαλψη της από δυο γιατρούς, έναν του δημοσίου και ένα ιδιώτη.

Το δικαστήριο αναγνώρισε την εμπλοκή των γιατρών σαν τριτοδιάδικους και τους επιδίκασε να πληρώσουν αποζημίωση  προς την άτυχη γυναίκα ύψους πέραν των 140 χιλιάδων ευρώ. Το σκεπτικό του δικαστηρίου ήταν ότι ο κυβερνητικός γιατρός δεν αντιμετώπισε καθόλου ή και αποτελεσματικά το τραύμα στον οσφυϊκό σπόνδυλο της άτυχης γυναίκας, ενώ κατά την περίθαλψη της στο Γενικό Νοσοκομείο της έδωσαν κακή και λανθασμένη συμβουλή,  ενώ ο ιδιώτης γιατρός  υπέβαλε την ασθενή σε μια αχρείαστη και επικίνδυνη εγχείριση γεγονότα που την κατέστησαν ανάπηρη.

Το δικαστήριο ανέφερε ακόμα ότι κανένας από τους τρείς , τους δυο γιατρούς και τον οδηγό που προκάλεσε το ατύχημα, δεν προκάλεσαν ολόκληρη την ζημιά, αλλά ο κάθε ένας από αυτούς προκάλεσε ένα μέρος της με αποτέλεσμα η άτυχη γυναίκα να παραμείνει ανάπηρη.

Το ατύχημα να σημειώσουμε ότι έγινε τον Νοέμβριο του 2006 στον δρόμο Λευκωσία Τροόδους  πριν από την Ευρύχου. Η γυναίκα ήθελε να στρίψει για το χωριό Άγιος Θεόδωρος Σολέας και σταμάτησε για να περάσει μπετονιέρα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Οδηγός αυτοκινήτου που ήταν πίσω της δεν την αντιλήφθηκε έγκαιρα για να σταματήσει με αποτέλεσμα να κτυπήσει το αυτοκίνητο της το οποίο στην συνέχεια συγκρούστηκε με την μπετονιέρα. Από την σύγκρουση η γυναίκα τραυματίστηκε κρίσιμα. Ο τραυματισμός και η κακή θεραπευτική αγωγή την έχουν καταστήσει ανάπηρη.
 
  
 

Δειτε Επισης

Πρώτη Κυρία: Στόχος η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Θλίψη ΠτΔ για το θάνατο του Χ. Μυλωνά. «Διέπρεψε στους τομείς των επιχειρήσεων»
Λύπη για καθυστέρηση ανέγερσης ειδικού σχολείου «Απ. Λουκάς» εκφράζει η ΠΟΕΔ
Με μεγάλη προσέλευση επισκεπτών ξεκίνησε το Φεστιβάλ «Πάμε Τρόοδος»
Περιοδεία ΠτΔ σε όλες τις επαρχίες-«Να δημιουργήσουμε τις συνθήκες για να έχουμε περισσότερο κόσμο στην ύπαιθρό»
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών στη Μαρίνα Λάρνακας
Συστήνεται η διυπουργική επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού-Οι βασικές αλλαγές που δρομολογούνται
Οι ιδιωτικές σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ζητούν απομάκρυνση από την Επιτροπή Παιδείας του Χρ. Σαββίδη
Συνάντηση Δήμου Ακάμα-φορέων για το πολεοδομικό έργο στους Τάφους των Βασιλέων και Κόλπων των Κοραλλίων
Απεβίωσε ο Χαράλαμπος Μυλωνάς-Χαρακτηρίστηκε ως ο πρωτεργάτης της Κυπριακής Ναυτιλίας